Hamilton je porazitelný. Chci na něj vytvořit tlak, říká Bottas

Hamilton je porazitelný. Chci na něj vytvořit tlak, říká Bottas

Valtteriho Bottase čeká druhá sezóna formule 1 v pozici týmového kolegy Lewise Hamiltona v týmu Mercedes. Fin by v ní rád dostal čtyřnásobného mistra světa pod větší tlak a věří, že se Hamilton dá porazit.

Bottas do Mercedesu přišel poté, co svůj odchod oznámil mistr světa F1 z roku 2016 Nico Rosberg. Ve své první sezóně přitom dokázal získat tři vítězství a v konečném pořadí obsadil třetí místo.

„Myslím, že ano,“ řekl Bottas, když byl dotázán, zda se dá Hamilton porazit. „Je to ten nejtěžší týmový kolega, jakého jsem kdy měl. Je jedním z vůbec nejlepších jezdců ve formuli 1, v minulé sezóně byl nejlepším pilotem.

Věřím tomu, že žádný jezdec není neporazitelný. Věřím také sobě a věřím všem věcem, které jsem se naučil za těch pět let, co jsem ve formuli 1. Ukázal jsem také, že to mohu udělat ve více závodech. ne vždy během 21 závodů, ale vím, že to jde.“

Po napjatých vztazích Hamiltona s Rosbergem byla loňská sezóna z pohledu týmového souboje uvnitř Mercedesu klidnější. Šéf týmu Toto Wolff by však rád viděl těsnější souboje.

„Chtěl bych na trati dostat Lewise pod větší tlak a častěji než v minulém roce s ním bojovat kolo na kolo. Pokud se mi bude dařit, pak k tomu dojde a samozřejmě to vyvolá určité napětí,“ dodává Bottas.

„To může být pozitivní a oba se tak budeme snažit ještě více zlepšit svou výkonnost. Podle mě tím (Wolff) myslí, že chce, abychom do toho dávali sto procent, v takovém případě to může být zdravá rivalita.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud