Hamilton je po jízdě s novým vozem mírný optimista

Hamilton je po jízdě s novým vozem mírný optimista

Lewis Hamilton si ve čtvrtek poprvé vyzkoušel monopost MP4-27. Zklamaný nebyl, ale avizoval, že tým čeká ještě hodně práce.

"Byl jsem před usednutím do vozu opatrný, protože když jsem viděl časy, které dva dny předtím zajížděl Jenson, nebyl jsem si jistý, jak na tom budeme," uvedl. "Ale když jsem dostal nové pneumatiky, snadno jsem z nich dostal přilnavost a cítil jsem, že se s tím dá určitě pracovat."

K dokonalosti má ale wokingský stroj zatím daleko. "V současnosti to auto určitě není předvídatelné, je úplně nové," pokračoval. "Zatím jsme pro něj nenašli optimální nastavení. Testujeme mnoho různých věcí."

"Chová se jako evoluce loňského vozu, ale také je na něm několik věcí, které nejsou moc dobré. Například přítlak vzadu není v rychlých zatáčkách tak dobrý jako loni, ale jsem si jistý, že ho získáme zpět. Ale třeba při brzdění je letošní auto z nějakého důvodu lepší. Vjezd do zatáček se zdá být dobrý."

Jako největší konkurence se podle Hamiltona vyprofilovaly v Jerezu dva týmy. "Myslím, že je vidět, že Red Bull vypadá rychle. A Lotus je dost působivý. Nikdy nevíte, kolik mají ostatní paliva. My jsme myslím byli s naším palivem poměrně agresivní," dodal k dění na trati.

Mimo práci na okruhu nastala pro Hamiltona v těchto dnech jedna větší změna, k týmu jeho manažerů se přidal Didier Coton, který v minulosti pracoval mimo jiné s Mikou Häkkinenem.

"Nešlo nutně o to mít někoho, kdo zná formuli 1, ale chtěl jsem někoho, na koho budu moci přenést hodně věcí," vysvětloval Hamilton. "Loni jsem někoho takového neměl vždy. Dal jsem nám za cíl, abychom na Grand Prix vždy někoho měli, a teď máme Didiera."

Doporučujeme

Články odjinud