Hamilton je na trati férový, říká o svém kolegovi Button

Jezdci McLarenu se po souboji z Istanbulu vzájemně chválí, že se na trati respektují a chovají férově. Oba ale vědí, že další souboje přijdou, takže musí zůstat opatrní.

Lewis Hamilton se stal za některé své manévry na trati terčem kritiky soupeřů, ale jeho týmový kolega se k nim nepřidá. "Bylo skvělé, že jsem mohl závodit s Lewisem, bylo to poprvé v našich kariérách a on je na trati velmi férový jezdec," řekl Button.

"V těch závěrečných kolech to bylo náročné, protože jsme věděli, že jsme na hraně s palivem, ale tým nás nechal závodit, a to jsme také udělali. S Lewisem jsme měli dobrý souboj a chci mu znovu pogratulovat k vítězství, byla to skvělá jízda."

Vzájemný souboj nezvládli v Turecku jezdci Red Bullu, takže měl McLaren příležitost ukázat, jak to mají týmoví kolegové dělat správně. Ale Lewis Hamilton ví, že nebude jednoduché zajistit, aby to vždy dopadlo tak jako v Istanbulu.

"Je nevyhnutelné, že dříve nebo později budeme na trati znovu bojovat," řekl. "Zbývá 12 závodů a byl bych překvapený, kdybychom brzy spolu znovu nezávodili. Samozřejmě se oba budeme velmi snažit, aby to bylo férové, ale dobře víme, že se to stane znovu. Já myslím, že to bude v pohodě, protože s ním se dobře závodí."

K souboji z Turecka Hamilton dodal: "Na vítězství to ještě přidalo. Bylo skvělé, že jsem konečně závodil s týmovým kolegou kolo na kolo. Že jsem ten souboj vyhrál, to byl bonus. Těším se na další takové závody, kdy si užijeme zábavu a tvrdé, ale férové souboje na cestě v boji o šampionát."

Doporučujeme

Články odjinud