Hamilton je i po posunu dozadu optimistický, Button si stěžoval na provoz

Hamilton je i po posunu dozadu optimistický, Button si stěžoval na provoz

Lewis Hamilton se sice vklínil mezi oba red bully, ale díky páteční penalizaci startuje z pátého místa. Věří, že i tak může uspět. Jenson Button měl stále plnou trať a do závodu vyrazí ze čtvrtého místa.

Také v kvalifikaci na novém okruhu Buddh v Indii se dařilo dlouhodobě nejlepším týmům. Lewis Hamilton zajel druhý nejrychlejší čas, ale díky páteční penalizaci za nerespektování žlutých vlajek odstartuje do Velké ceny Indie z páté příčky. Tu původně vybojoval jeho týmový kolega Jenson Button, který se tak posune na čtvrtou pozici.

"Je to pro nás vydařený den. Jsme celkem překvapeni, že jsme se dokázali vklínit mezi red bully," přiznal mistr světa z roku 2008. Věří, že charakter okruhu mu umožní zaútočit zítra na lepší příčky. "Máme dobré závodní" tempo a dvě dlouhé rovinky se dvěma DRS zónami ulehčí předjíždění, takže jsem pořád optimistický."

V závěru kvalifikace už se Hamilton nezlepšil, druhý pokus ve třetí části ukončil předčasně. "Bylo to na hraně. Možná jsem ještě mohl získat půl desetiny. Při nájezdu do patnácté zatáčky jsem měl desetinu k dobru, ale nechtěl jsem kvůli takovému času plýtvat pneumatikami, tak jsem zajel do boxů," přiznal.

Button nebyl při kvalifikaci spokojen se svým vozem. "Ráno bylo auto skvělé. Odpoledne se mi nedařilo dosáhnout přilnavosti. Provoz tu byl hrozný. Na měkčích pneumatikách jsem nezajel ani jedno čisté kolo. Provoz byl příšerný," vzpomínal.

Mistr světa z roku 2009 měl problémy s vyvážením vozu. Doufá, že v závodě se mu bude dařit lépe. "Včera s plnou nádrží bylo auto dobré, snad tohoto vyvážení zítra znovu dosáhneme," přeje si.

Na cestě za svým nejrychlejším časem projížděl Angličan kolem nehody Felipeho Massy, ale podle jeho slov byly žluté vlajky vyvěšeny až ve chvíli, kdy už místo opouštěl.

Doporučujeme

Články odjinud