Hamilton je frustrován častým vyšetřováním komisaři

Hamilton je frustrován častým vyšetřováním komisaři

V dnešním závodě komisaři považovali počínání pilota McLarenu za příliš agresivní a udělili mu penalizaci. Hamilton byl letos vyšetřován již pětkrát, což považuje za nepovedený vtip. Penalizován byl i po závodě.

"V šesti závodech jsem byl pětkrát u komisařů. To je snad vtip. Třeba to je tím, že jsem černý. Takhle by to řekl Ali G. Nevím," řekl Hamilton v nadsázce. Svou frustraci pramenící z přístupu komisařů ovšem nezakrývá a na svém dnešním počínání nevidí nic špatného:

"Byl jsem o dost rychlejší než Massa. Snažil jsem se vměstnat na vnitřek, ten chlápek do mě ale zatočil. Snažil jsem se jet přes obrubník, abych se mu vyhnul a zaklesli jsme se do sebe. A jako obvykle jsem to byl já, kdo byl penalizován. On mě zdržel v kvalifikaci a já byl penalizován. On do mě zabočil a já byl znovu penalizován.

V případě Maldonada na televizní obrazovce můžete vidět, jak jdu na vnitřní stopu. On, aby zabránil předjetí, změnil směr příliš brzy, o délku celého vozu. A zatočil do mě. Je to absurdní. Tito piloti jsou směšní. Prostě hloupí. Mému sebevědomí ve voze to neuškodí, jenže tento sport... Víte, lidi chtějí vidět, jak závodím. A když se pokusím předjíždět, jsem za to potrestán. Pokud provedu manévr příliš pozdě a narazím do někoho, zvednu ruku a přiznám, že jsem byl na vině já, že já jsem ten hloupý. To ale není dnešní případ."

Lewis Hamilton byl po závodě dodatečně "obdarován" i druhým projetím boxy, což se rovná dvaceti vteřinám přičteným k celkovému času. Na konečné šesté pozici to však nic nemění.

Jenson Button byl dnes v dosavadním průběhu sezony zatím nejblíže vítězství. Po jistou dobu závodu měl pohodlný náskok před Vettelem, nakonec se ale musel spokojit se třetím místem. Příliš velkou radost z toho proto nemá.

"Nevím, jestli je smůla to správné slovo. Zvolili jsme si, co jsme si zvolili. V šestnáctém kole, když jsme se s velkým náskokem dostali do vedení, jsme si mysleli, že to je správná strategie. Safety car to trochu zamíchal. Měli jsme nasadit tvrdší, primární směs, ale v té době ještě safety car nebyl na trati. Prostě to dnes nevyšlo. Je to zklamání, protože jsme neudělali nic špatně, ale byla to zábava. Závod jsem si užíval, hlavně, když jsem si snažil budovat náskok na ostatní kluky. I když jsem jel třetí, byla to zábava, protože i vůz přede mnou mohl využívat DRS. Čekal jsem na příležitost. Buď by to vyšlo, nebo ne. Není to špatný výsledek, ale pochopitelně jsme chtěli mnohem víc," řekl Button.

Doporučujeme

Články odjinud