Hamilton: Je brzy na to říkat, že bojuji jen s Bottasem

Hamilton: Je brzy na to říkat, že bojuji jen s Bottasem

Mercedes získal v prvních čtyřech závodech sezóny 2019 čtyři doubly a vede v poháru konstruktérů již o 74 bodů před Ferrari. V pořadí jezdců vede Bottas o bod před Hamiltonem díky tomu, že v Austrálii zaznamenal nejrychlejší kolo závodu. Třetí Sebastian Vettel ztrácí na druhého Lewise Hamiltona již 34 bodů, britský pilot Mercedesu je však i tak přesvědčený, že do boje o letošní titul se ještě zapojí i další piloti.

Na úvod sezóny v Austrálii triumfoval Valtteri Bottas, v Bahrajnu i v Číně poté zvítězil jeho týmový kolega Lewis Hamilton a naposledy v ulicích Baku se na vítězný stupínek vrátil Bottas. Jezdci Mercedesu tak zatím mají situaci pevně v rukou, Lewis Hamilton si ale myslí, že by bylo předčasné tvrdit, že o titul mistra světa bude bojovat již jen on se svým finským týmovým kolegou.

„Je hodně brzy na to říkat, že mým rivalem je jen jede člověk,“ řekl Hamilton pro crash.net.

„Ferrari mělo v Baku výborné tempo v trénincích i v kvalifikaci. Myslím, že kdyby oba jejich jezdci z obou vozů vytěžili to samé, co jsem vytěžili my z těch našich, tak by byla situace mnohem těsnější.“

„Pořád ale musíme zůstávat nohama na zemi. Do Baku jsme na rozdíl od Ferrari nepřivezli žádná vylepšení. Z pohledu naší výkonnosti to tedy pro nás bylo trochu překvapení, v některých oblastech totiž vylepšení chystáme.“

Lewis Hamilton ve svém vyjádření také přiznal, že pro rok 2019 očekával těsnější souboj mezi nejsilnějšími týmy o titul, než tomu bylo v minulé sezóně.

„Souboje v minulé sezóně byly mnohokrát velmi těsné. Vždy ale chcete, aby souboje byly co nejtěsnější.“

„Když potom dosáhnete svých cílů, tak cítíte ještě větší pocit uspokojení.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud