Hamilton i po závodě řešil žlutou vlajku z kvalifikace

Hamilton i po závodě řešil žlutou vlajku z kvalifikace

Hamilton na tiskové konferenci po závodě trval na tom, že musí být vysvětleno, jak to je s dvojitou žlutou vlajkou.

Na tiskové konferenci po závodě se řešil incident z kvalifikace. Alonso se roztočil na trati, vlály dvojité žluté vlajky a Rosberg dokázal přesto zajet rychlejší čas a dostat se před týmového kolegu na pole position. Hamilton nechápe, jak mohl být Rosberg v druhém sektoru v podstatě stejně rychlý jako předtím. Myslí si, že nezpomalil dostatečně.

„Po dobu 23 let, co závodím, je to tak, že když je žlutá vlajka, musíte zpomalit. Pokud je to dvojitá žlutá, musíte být připravení zastavit,“ uvedl Hamilton na konferenci po závodě.

„Skutečnost, že nedostal penalizaci, znamená, že musíme být opatrní, protože tím dáváme vzkaz jezdcům nejen u nás ale také v nižších sériích, že když vlají žluté vlajky, což je jeden z nejnebezpečnějších scénářů, je teď možné ztratit jen desetinu sekundy.“

Rosberg byl vyšetřován až později. Stewardi ale uznali, že v daném místě zpomalil dostatečně. „Vjel jsem do zatáčky o 20 km/h pomaleji. Ve voze F1 je to velký rozdíl. Dal jsem nohu z plynu 30 metrů před brzdným bodem,“ vysvětluje Rosberg. 

„Takže jsem rozhodně výrazně snížil svou rychlost, což je důvod, proč to bylo stewardy zcela akceptováno.“

Trať podle Rosberga osychala a tedy i zrychlovala. „V tomto segmentu jsem byl se žlutými vlajkami pomalejší, ale ve velkém sektoru jsem byl rychlejší, protože trať byla stále rychlejší.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud