Hamilton hodlá z Verstappenovy penalizace vytěžit co nejvíce | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Hamilton hodlá z Verstappenovy penalizace vytěžit co nejvíce

Pilot Red Bullu odstartuje z chvostu pole, Mercedesu se navíc v pátek v Soči velice dařilo. Hamilton tak hodlá příležitost chytit za pačesy.

Lewis Hamilton (2./2.)

Verstappen měl před víkendem jistou penalizaci odsunutí tří míst na startu, Red Bull se pak rozhodl k výměně pohonné jednotky. Odstartuje tak z konce pole. Mercedes má tím pádem výbornou příležitost posunout Hamiltona do čela šampionátu.

„Co se spolehlivosti týče, je to pro všechny perný ročník. Samozřejmě se pokusíme z toho těžit. Double by byl pro tým skutečně parádní.

Pokud se podíváte na různé letošní okruhy, některé jsou pro mě výjimečné, jiné jsou vysloveně Valtteriho tratě. Soči je OK, není to moje nejlepší ani nejhorší trať. Jsou tu samozřejmě věci, kterým se mohu z dat přiučit.

Jde hlavně o nastavení. Zlepšit se ale mohu i po jezdecké stránce. Budu na tom každopádně pracovat. Zdá se ale, že jsme do víkendu vstoupili správnou nohou.

Pokaždé se snažíme postupně zlepšovat, v ranním tréninku se mi ale nejvíce zamlouvalo hned první kolo. Pak jsme začali auto různě štelovat a nebylo to úplně ono. Celkově to ale byl povedený trénink. Zapracovat ještě musíme na závodních simulacích.

Zítra má hodně pršet, bude to mokrý den, takže bude zajímavé, jaké vymyslíme nastavení s ohledem na potenciální nedělní suchý závod. Každopádně jsme v trénincích odvedli maximum, splnili jsme plán. Udělali jsme změny, které jsme chtěli. Vůz ještě není perfektní, ale pracujeme na tom,“ ujišťuje Hamilton.

Valtteri Bottas (1./1.)

Bottasovi trať v Soči sedí. Vývoj pátečních tréninků si pochvaloval.

„Vždy to samozřejmě může být lepší, ale když se podíváme na časy a vezmeme v potaz celkový pocit z dnešního dne, je to příjemné. Od prvního kola jsem se v autě cítil dobře. Vyvážení bylo dokonce velmi dobré. Stačilo nám tedy provádět jen minimální úpravy.

Mohl jsem se plně soustředit na řízení a drobná zrychlení na různých částech okruhu. Musím říct, že kvalifikační i závodní zkoušky se jevily pozitivně. Náš potenciál je ještě větší, ale zdá se, že zítra bude mokro, takže to bude ve srovnání s dneškem úplně jiná písnička,“ ví Bottas.

Doporučujeme

Články odjinud