Hamilton doufá, že Alonso příští rok z F1 neodejde

Hamilton doufá, že Alonso příští rok z F1 neodejde

Fernando Alonso má pro příští rok smlouvu s McLarenem. Co bude dál? Španěl už nějaký čas říká, že se rozhodne podle toho, jak moc se mu bude líbit jízda v nových vozech a roli bude hrát určitě také forma McLarenu.

Hamilton a Alonso se po nějakém čase potkali na startovním roštu. Kvůli velkým penalizacím startovali vedle sebe z poslední řady.

Pro španělský deník El País Hamilton řekl, že by byla velká škoda, kdyby Alonso formuli 1 opustil.

„Když Fernando na konci příštího roku odejde a nebudu s ním moci znovu bojovat, bude to na nic. Bude to špatné,“ řekl Hamilton.

„Nebylo by dobré, kdyby F1 ztratila někoho s jeho talentem. Byl bych rád, kdyby mu McLaren dal auto, se kterým by opět bojoval o vítězství a já bych se vrátil k soubojům s ním.“

Alonso se v roce 2006 stal podruhé mistrem světa, přešel k McLarenu a dál už ten příběh zná asi každý. Hamilton si ale nemyslí, že by měl vliv na směřování Alonsovy kariéry.

„Nemám ten pocit. Bylo to období, v němž jsem se hodně naučil a myslím, že on taky. Od té doby dělal každý z nás rozhodnutí, která nás dovedla tam, kde jsme teď. Pro mě je to stále jeden z nejlepších jezdců a vždy jsem to říkal.“

Hamilton by si sice nepřál Alonsův odchod, ale pokud by se tak přece jen stalo, nepřekvapilo by ho to.

„Fernando má 35 let, vydělal si už dost peněz, hodně toho odjel a nasbíral zde spoustu zkušeností. F1 není taková, jakou ji on chápe, ale je to už legenda a získal právo odejít. V konečném důsledku se každý rok připravujete na boj o šampionát, ale on takovou možnost nemá.“ Hamilton by podle svých slov Alonsovu situaci asi nezvládal tak, jak se to daří jemu.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud