Hamilton: Dokud mám u McLarenu konkurenceschopné auto, nemám důvod odejít

Hamilton: Dokud mám u McLarenu konkurenceschopné auto, nemám důvod odejít

Po své návštěvě u Red Bullu čelí Lewis Hamilton častějším otázkám o své budoucnosti. Vidí ji i nadále spojenou s McLarenem.

Zatímco Sebastian Vettel odjel po GP Kanady zahrát si fotbal s Thierrym Henrym a týmem Red Bull New York, Lewis Hamilton si ve Watkins Glen vyměnil auto s dvojnásobným šampiónem série NASCAR Tonym Stewartem.

Na tiskové konferenci byl pak Hamilton dotázán na období po roce 2012, kdy mu vyprší současná smlouva s McLarenem. "Co se týče NASCAR, tak jsem vyrůstal s tím, že chci být mistrem světa (F1), a určitě jsem ještě nedosáhl všeho, co chci," cituje britského jezdce Autosport. "Takže tam určitě zůstanu tak dlouho, jak budu moct, abych dosáhl toho, co jsem vždy chtěl."

"Co se týče toho, kde jsem, tak mám velké štěstí, že jsem součástí McLarenu. Je to jeden z nejlepších týmů s bohatou historií. A teď máme auto schopné vítězit, jak o víkendu ukázal můj týmový kolega. Jsme jediný další tým (kromě Red Bullu), který letos vyhrál Grand Prix, takže nevidím důvod k přestupu, když máte nejkonkurenceschopnější auto. Takže dokud budeme mít auto, které na to bude mít, není důvod k odchodu."

Hamilton sice nepopřel, že v sobotu navštívil motorhome Red Bullu a Christiana Hornera, ale nepovažuje to za nic výjimečného.

"No, znám všechny manažery, šéfy a hodně lidí z týmů," vysvětloval. "Znám Stefana Domenicaliho (Ferrari) a pořád si povídáme. Taky si pořád povídáme s Norbertem Haugem (Mercedes). A Christian, s tím jsem se setkal, už když jsem šel z formule 3 do GP2, tehdy vedl myslím tým Red Bullu ve formuli 3000. Ale znám všechny, takže si během víkendů se všemi povídám."

Doporučujeme

Články odjinud