Hamilton: Další nedokončený závod si nemůžu dovolit

Lewis Hamilton chce ve všech zbývajících pěti Grand Prix vidět cíl, považuje to za nutnou podmínku pro vítězství v šampionátu. Hned příští závod má v plánu vyhrát.

"V posledních třech závodech jsem dvakrát nedojel a jednou zvítězil," připomněl. "I když to není špatné, znamená to, že jsem ztratil body na některé ostatní jezdce, kteří bojují o titul. A takové výsledky mi titul nezajistí. Budu dál bojovat. Ke každému závodu přistoupím jednotlivě, ale také se budu snažit zajistit, abych je všechny dokončil, to je důležitější než všechno ostatní. Do Singapuru jedu zvítězit."

Závod v Monze Hamilton nedokončil kvůli kolizi s Massou, takže nejen sebe, ale celou formulovou veřejnost připravil o zajímavé srovnání vozů McLarenu, protože každý jel v jiné konfiguraci. Button měl zadní křídlo s průduchem a větší přítlak, Hamilton F-potrubí odložil a přítlak měl nižší.

Mistr světa z roku 2008 přiznal, že rozhodování o nastavení vozu nebylo jednoduché. I když měl v sobotu pocit, že se rozhodl špatně, věří, že závod mohl být zajímavý.

"Na čísla můžete hledět donekonečna, ale v jistou chvíli si musíte sednout do vozu a jet," řekl. "Po kvalifikaci se jsem domníval, že to možná nebyla správná cesta, ale podívali jsme se, jak se vyvíjel závod, a určitě by to mělo své plusy. Především jsem potřeboval méně paliva než vozy s vysokým přítlakem, protože jsem měl menší odpor vzduchu."

"Co je ještě důležitější, měl jsem potenciál předjíždět na rovinkách díky své výhodě s maximální rychlostí. To samozřejmě nebylo zaručené, protože jsme nemohli zjistit, jak by byl vůz ovlivněn turbulencemi v zatáčkách, ale v závodě jsme viděli, že to bylo dost vyrovnané. Chce se mi věřit, že kdybych v závodě vydržel, dokázal bych předjíždět."

Doporučujeme

Články odjinud