Hamilton chtěl v Singapuru s Vettelem bojovat o vítězství

Hamilton chtěl v Singapuru s Vettelem bojovat o vítězství

Lewis Hamilton chtěl se Sebastianem Vettelem bojovat ve Velké ceně Singapuru o vítězství, jeho soupeř však byl vyřazen už v prvním kole závodu.

Hamilton měl velmi dobrý start, když se po startu z páté pozice dostal před Daniela Ricciarda. Vpředu však došlo ke kolizi mezi Vettelem, Kimim Räikkönenem a Maxem Verstappenem, po které všichni tři ze závodu odstoupili.

Vettel sice po první zatáčce, ve které skončili Räikkönen s Verstappenem, pokračoval na prvním místě, ovšem za třetí zatáčkou se se svým poškozeným vozem roztočil a narazil do zdi.

Od té chvíle se Hamilton ujal vedení, které již do konce závodu nepřepustil a navýšil díky tomu své vedení v průběžném pořadí šampionátu na 28 bodů.

„Pro Ferrari to byla skutečně smůla, ale skvělý výsledek pro náš tým,“ řekl Hamilton. „Daniel dnes předvedl skutečně pěkný souboj, užil jsem si závodění proti němu.“

„Na začátku jsem doufal, že bych mohl bojovat se Sebastianem. Když jsem projížděl třetí zatáčkou a měl jsem Sebastiana před sebou, říkal jsem si 'Budu tady mít skutečný závod'. Samozřejmě je to lepší tak, jak to je!“

Před startem závodu v Singapuru vydatně pršelo a Hamilton přiznal, že jakmile bylo jasné, že na piloty čeká závod na mokré trati, věděl, kde skončí.

„Zaměřujete se jen na vítězství, takže jsem se jen snažil dostat do čela,“ řekl Hamilton. „Potřeboval jsem, aby pršelo, a jakmile pršelo, věděl jsem, kde skončím.“

„Věděl jsem, že když prší, mám rychlost, bohužel jsme neměli vůz na sucho, ale déšť, to jsou podmínky pro mě.“

Bottas na stupních vítězů

Úspěšný závod potvrdil třetím místem v cíli Hamiltonův týmový kolega Valtteri Bottas, který do závodu startoval z šesté pozice.

„Samozřejmě to pro nás bylo dobré. Rozhodně jsme měli štěstí, musím ale říct, že vůz dnes fungoval lépe, než jsem očekával,“ řekl Bottas. „Skutečně jsem jen čekal na příležitosti. Osobně jsem na mokru ztrácel rychlostně, ale na suchu to bylo velmi dobré, čas od času jsem mohl zatlačit na Daniela. Dvojité vítězství pro nás bylo náročné, ale 1. a 3. místo je téměř perfektní, takže děkuji týmu.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud