Hamilton chtěl méně povinností, naznačil Dennis důvody rozchodu

Hamilton chtěl méně povinností, naznačil Dennis důvody rozchodu

Ron Dennis označil za důvod neprodloužení smlouvy s Hamiltonem neshody o celkovém objemu práce, který jezdec odvádí pro tým.

Hamilton odejde na konci roku do Mercedesu, ale Dennis odmítl, že by to vyvolalo mezi ním a jezdcem spory. "Média si samozřejmě myslí, že máme s Lewisem problémy, ale my vůbec žádné nemáme. Okolnosti ve vztahu někdy prostě nevyjdou, nesednou si," uvedl šéf skupiny McLaren pro Sky Sports.

Když Hamilton vedl jednání o nové smlouvě, mimo jiné zmínil, že už nechce tolik povinností vůči sponzorům, protože chce víc času na odpočinek a závodní přípravy. Dennis naznačil, že na tom vše ztroskotalo.

"Jsme tým, který od jezdců žádá hodně. Pokud jiný tým dokáže předložit jakkoliv atraktivnější nabídku, tak je pochopitelné, že váš jezdec půjde," vysvětloval.

"Ale když se podíváte na naši historii, náš tým je, aniž bych chtěl být domýšlivý, větší než jakýkoliv jezdec. Měli jsme Ayrtona (Sennu), samozřejmě Prosta, Nikiho (Laudu), Miku (Häkkinena), Kekeho (Rosberga). Za ty roky jsme měli sakra hodně šampiónů a budeme je mít i v budoucnu."

"Je důležité, aby všichni byli v týmu ze správných důvodů, soustředění, odhodlaní vyhrávat a dělat všechny oběti, které jsou nutné pro vítězství. V našem týmu nejde jen o fyzickou či zdravotní kondici, jde také o práci, kterou musíme dělat ve voze a mimo něj, a ne všichni mají tento typ problémů."

Dennis si však trvá na tom, že na Hamiltona není naštvaný. "Přeji mu, aby se mu opravdu, opravdu dařilo. Během své kariéry byl dobře veden a já necítím žádné z těch emocí, které jsou mi přisuzovány."

"Jsem zcela uvolněný, nejsem naštvaný. Samozřejmě myslíte na společné dobré časy. Jsme závodní tým, který existuje proto, aby vyhrával, a to si vyžaduje, jak jsem už řekl, celou řadu obětí. A jak jsem řekl, některé jiné týmy takové požadavky nemají. Ale nakonec vyhrajeme závody příští rok a dál v budoucnosti, doufám, že i šampionáty."

Na druhé straně bývalý šéf týmu McLaren nepopřel, že nejlepší vztahy nemá s Hamiltonovými manažery ze společnosti XIX Entertainment Simona Fullera, kteří jednání o nové smlouvě vedli. "Simon se ukáže, jen když vyhrajeme," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud