Hamilton chtěl bojovat s Rosbergem, tomu selhala technika

Hamilton chtěl bojovat s Rosbergem, tomu selhala technika

Lewis Hamilton udělal další krok k zisku letošního titulu, když vyhrál Velkou cenu Ruska. Nico Rosberg po technickém problému závodu nedokončil.

Hamilton by sice uvítal, kdyby mohl v Soči svézt s Rosbergem přímý souboj, i přesto je ale rád, že dosáhl svého 42. vítězství v kariéře, čímž překonal Ayrtona Sennu.

„Byl jsem docela natěšený, protože jsme na začátku byli s Nicem celkem blízko sebe a myslel jsem, že tu budeme bojovat,“ řekl vítěz závodu.

„Pro tým je škoda, že přišel o jeden vůz. Přál jsem si, aby se mě držel i Sebastian, mohli bychom tak udělat závod pro diváky.“

„Je to výjimečný okamžik přeskočit Ayrtona. Bez tohoto skvělého týmu by se mi to nepovedlo. Jsem nesmírně hrdý na to, že jsem jeho součástí.“

GettyImages-492236964.jpg

Rosberg si po startu udržel vedení, v 7. kole však vyjel mimo trať a Hamilton se dostal do čela. Záhy se ukázalo, že za Rosbergovým výletem nestála jezdecká chyba, ale technický problém s plynovým pedálem. Německý pilot byl po závodě zklamaný.

„Není příjemné, když máte problém s plynovým pedálem, je to celkem starost,“ řekl Rosberg.

„Plynový pedál se posouval směrem ke mně, takže nakonec jsem musel úplně zvedat nohu, abych nepřidával plyn.“

„Nemohl jsem kvůli tomu zatáčet, protože jsem se kolenem dotýkal volantu. Je neuvěřitelné, že se něco takového může stát.“

I přesto, že Rosberg dnes i díky Hamiltonově vítězství v boji o letošní titul znovu výrazně ztratil, ještě letošní sezónu neodepisuje.

„Teď o tom nepřemýšlím. Jsem jen zklamaný, takže o tom budu přemýšlet později. Nikdy ale nic neodepisuji.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene, Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud