Hamilton chce pro příští rok změnit svůj tréninkový plán

Hamilton chce pro příští rok změnit svůj tréninkový plán

Lewis Hamilton se těší na změnu ve své fyzické přípravě pro příští sezónu formule 1, kdy začnou platit nová pravidla ohledně minimální hmotnosti jezdců.

Za současných pravidel se hmotnost pilota včetně kombinézy, bot, rukavic a helmy přičte k hmotnosti vozu, což v součtu musí být vždy minimálně 733 kg.

Od příští sezóny však budou piloti váženi zvlášť a jejich hmotnost nesmí být nižší než 80 kg. Pokud bude některý pilot vážit méně, musí tým tento rozdíl dorovnat závažím, které bude umístěno kolem sedačky jezdce s cílem snížit dopad použití této hmotnosti k lepšímu vyvážení vozu.

„Moje ideální váha je o něco výše a každý rok všichni jezdci, obzvlášť ti vyšší a větší, jsou pod větším tlakem, aby zhubli,“ řekl Hamilton, který váží 66 kg.

„Příští rok se pravidla mění, což je super. Jsem nadšený, protože mohu zvýšit svůj příjem, příští rok být trochu těžší a mnohem silnější, stále ale chci být rychlý a pohotový. Velký a objemný často neznamená rychlejší. Zvýšení hmotnosti zvyšuje také těžiště, což zvyšovat nechci. Těším se na výzvy v příští sezóně v podobě změny mého tréninkového plánu. Měl bych být jiný sportovec,“ řekl pro crash.net.

Hamilton je velmi aktivní na sociálních sítích. Na Instagramu zveřejňuje fotografie ukazující jeho zdravý životní styl, před několika lety se Brit stal veganem. V rozhovoru nicméně přiznal, že i on má nedostatky.

„Na sociálních sítích je problém v tom, že se na lidi díváme, jen když jsou ve světlech reflektorů, protože mají filtry a co já vím co ještě. Není to skutečné zachycení toho, kým ta osoba je,“ zamýšlí se Hamilton.

„Někdy se ráno probudím a cítím se nejistý kvůli svým nedokonalostem. Mám vypracované břicho, ale ne tak, jak bych chtěl. Jsou určité věci, kvůli kterým se cítím nejistě, každý člověk to tak má. Mají je i ti lidé, kteří se na sociálních sítích snaží vypadat dokonale a vy se snažíte být jako oni. I oni je mají. Já se při těch svých snažím být otevřenější. Moje nohy nejsou zdrojem nejistoty. Můj táta má hubené nohy a já je mám také hubené,“ řekl čtyřnásobný mistr světa.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud