Hamilton chce brzy prodloužit smlouvu s Mercedesem

Hamilton chce brzy prodloužit smlouvu s Mercedesem

Lewis Hamilton jezdil v F1 za dva týmy. Po debutu a titulu v McLarenu přešel k Mercedesu, kde získal další tři tituly. Nemá moc důvodů odcházet.

Hamiltonovi končí smlouva na konci příštího roku. Novopečený mistr světa se nechal slyšet, že do konce roku se stříbrnými šípy prodlouží.

„Pro nás je to poměrně jednoduchý proces,“ řekl pro Sky Sports. „Něco už máme a je to jen o prodloužení a vylepšení. Jde o to, co mohu udělat pro ně, pro sponzory, pro značku a naopak.“

„Jsem si jistý, že příští měsíc budeme mít čas si na to sednout. Tlak opadl, můžeme jít do dalších dvou závodů a užít si je.“ 

Hamilton má 32 let. V F1 chce podle svých dřívějších slov zůstat tak dlouho, dokud ho to bude bavit. Očekává se, že jeho nová smlouva bude opět tříletá. Z Hamiltona se stane nejlépe placený britský sportovec. Kontrakt by mohl mít hodnotu 40 milionů liber. 

Jezdecké sestavy pro příští rok se pomalu uzavírají. Zbývá dořešit zejména Williams a také Sauber. U Toro Rosso nejspíše zůstanou Gasly a Hartley.

Brzy tak vypuknou spekulace o složení jezdeckých sestav pro sezónu 2019. Smlouvu na tento rok mají Verstappen, Vettel a brzy ji tedy bude mít i Hamilton.

Jedním z klíčových jmen bude Daniel Ricciardo. Red Bull s nim chce prodloužit, ale Australan nechce spěchat. 

Martin Brundle si myslí, že Ricciardo z Red Bullu odejde. „Verstappen je na vzestupu a je to fakticky týmová jednička,“ řekl. „Myslím, že Daniel potřebuje podepsat s Ferrari nebo Mercedesem.“

Foto: Getty Images / Clive Mason 

Doporučujeme

Články odjinud