Hamilton čeká, až skončí dlouholeté těžké období McLarenu

Hamilton čeká, až skončí dlouholeté těžké období McLarenu

Lewis Hamilton znovu naznačil, že je připraven setrvat u McLarenu. Doufá, že se jeho tým brzy vrátí na vrchol, na kterém naposledy byl v minulém století.

Hamiltonovi se podařil mimořádný vstup do formule 1, když hned ve své první sezóně bojoval o titul a v té druhé ho vyhrál. Od té doby v šampionátu znovu nezvítězil, ale myslí si, že mohl dokázat víc.

"Ano, to nemůžu popřít," přiznal. "Ponechme stranou, že jsem velmi hrdý a vděčný za šanci být konkurenceschopný a mít konkurenceschopný vůz. Ale kdybych si to nemyslel (že jsem mohl dokázat víc), tak bych nebyl jezdcem, kterým jsem."

"Každý rok mám pocit, že jsem byl připravený a že jsem měl mentální schopnosti a dovednosti na to, abych vyhrál víc, ale kvůli okolnostem se nám to nepodařilo. Pro tým je to těžkých 10 nebo 15 let. Čekám, až bude na vrcholu. Byl na něm s Mikou (Häkkinenem) na konci 90. let a já doufám, že přijde i náš čas."

"Já cítím, že to můžu dokázat, a neustále mě povzbuzuje tým, když vidím, jak moc se snaží. Tým se nikdy nevzdává, já také ne, a snad za to budeme jednou odměněni."

Že má v úmyslu u McLarenu setrvat, naznačil Hamilton i ve svém dalším vyjádření. "Tomuto týmu hodně věřím, jsme jako rodina. Jinde by mi to přišlo nenormální."

"Když jste v této pozici poprvé (konec smlouvy), tak si to podle mě musíte pořádně vyhodnotit, musíte se podívat na celý startovní rošt. Musíte si prozkoumat všechny své možnosti a srovnat to se svými plány. Nic nesmíte uspěchat. Nejhorší rozhodnutí bývají obvykle ta, která uspěcháte."

Doporučujeme

Články odjinud