Hamilton by si mohl vybrat penalizaci ve Spa, trest hrozí také Rosbergovi

Hamilton by si mohl vybrat penalizaci ve Spa, trest hrozí také Rosbergovi

Lewis Hamilton bude muset čelit penalizacím. Rozhodne se o nich v následujících dvou velkých cenách.

Hamiltonovi ublížily zejména poruchy MGU-H v Číně a Rusku. V současné době používá už pátý kus a stejně je na tom s turbem.

Po nasazení šesté části čeká Hamiltona penalizace 10 míst, po nasazení další šesté pak pět míst. Týmy ale mohou sehrát strategickou hru. Mercedes to sice nezmínil, ale teoreticky je možné nasadit během jednoho víkendu šesté MGU-H, sedmé MGU-H a totéž zopakovat u turba. Případně nasadit i další části. Hamilton by tím dostal obří penalizaci, ale startoval nejhůře poslední nebo z boxů – se změnou nastavení, čerstvými pneumatikami atd.

Podle Mercedesu se o penalizaci Hamiltona rozhodne během letní přestávky. Samozřejmě za předpokladu, že se neobjeví v Maďarsku nebo Německu další problémy se spolehlivostí.

Pro penalizaci je vhodný okruh, na kterém se dá předjíždět. Tím by mohlo být Spa.

Čeká penalizace také Rosberga?

Rosberg měl v Silverstonu již asi dost proslavený problém s převodovkou. Závod ale dokončil, takže pokud by převodovku měnil, dostal by penalizaci.

Převodovka musí vydržet šest závodů v řadě. Rosberg s tou současnou jezdí od Rakouska, kde také dostal za její výměnu po nehodě penalizaci. Vydržet by mu měla do Monzy.

Převodovka se před nasazením zapečetí. Mercedes se tak na podrobnější prohlídku dostane pod dohledem FIA až v Maďarsku. 

Za výměnu převodovky je pět míst.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud