Hamilton by měl odejít do Ferrari. Formule 1 to potřebuje, myslí si Eddie Jordan | Foto: Getty Images / Charles Coates

Foto: Getty Images / Charles Coates

Hamilton by měl odejít do Ferrari. Formule 1 to potřebuje, myslí si Eddie Jordan

Podle Eddieho Jordana, bývalého majitele týmu F1 a nynějšího experta, by měl Lewis Hamilton přestoupit z Mercedesu do Ferrari.

Jedním z témat, která se nyní ve formuli 1 řeší již delší dobu, je i budoucnost Lewise Hamiltona. Sedminásobný šampion stále nemá kontrakt pro příští sezonu, takže spekulace o jeho dalších krocích sílí. Mluví se i o tom, že by Hamilton po více než 10 letech mohl opustit Mercedes a zamířit jinam.

Svůj názor nyní přidal i Eddie Jordan, podle něhož by Hamilton dobře pasoval do Ferrari.

Ir, který je znám tím, že má dobré zákulisní informace a že často dokáže odhadnout budoucí vývoj událostí ve formuli 1, si myslí, že by přesun Hamiltona do Maranella byl výhodný nejen pro italskou stáj.

„Formule 1 potřebuje Lewise Hamiltona ve Ferrari a Ferrari potřebuje Lewise Hamiltona,“ řekl Jordan pro web OLBG.

Britský jezdec momentálně neprožívá nejlepší období své kariéry v Mercedesu. Vloni se německý tým trápil a Hamiltona dokonce v přímém souboji porazil mladší týmový kolega George Russell. A dobrou formu nemá Mercedes ani letos.

„Hamilton by se měl poohlédnout po týmu, který už vyhrál šampionát, ale otazník je v tom, kdo půjde stranou,“ zamyslel se úspěšný obchodník.

„Hamilton má historii s McLarenem, ale nedokážu si představit, že by se tam vrátil kvůli situaci, ve které se nyní nachází. Jediné další místo, kde Hamiltona vidím, je Ferrari. Další možností je setrvání v Mercedesu," uvedl Jordan.

„V tuto chvíli není podepsaná žádná smlouva a Toto Wolff (šéf týmu Mercedes, pozn. red.) řekl, že kdyby byl Hamiltonem, zvažoval by odchod. Nejsem v centru dění jako dřív, neznám Wolffův pohled na situaci, ale věřím mu, když říká, že chce, aby Hamilton zůstal. Nicméně Mercedes není pro Hamiltona dost dobrý.“

Dojde na rošádu s Leclercem?

Jordan rovněž prohlásil, že by se mu líbilo, kdyby si Hamilton prohodil své místo u Mercedesu se současným pilotem Ferrari Charlesem Leclercem.

„Charles Leclerc je typem jezdce pro Mercedes a bylo by skvělé, kdyby se Leclerc a George Russell utkali v jednom týmu,“ řekl Jordan.

„Jsem si jistý, že každý v F1 by rád viděl výměnu Hamiltona za Leclerca,“ je přesvědčen brzy 75letý rodák z Dublinu.

Doporučujeme

Články odjinud