Hamilton by chtěl, aby týmy McLaren a Williams znovu bojovaly o titul

Hamilton by chtěl, aby týmy McLaren a Williams znovu bojovaly o titul

Lewis Hamilton doufá, že týmy McLaren a Williams dokáží navázat na své úspěchy z minulosti, a ještě před koncem jeho kariéry bojovat ve formuli 1 znovu o titul.

32letý Hamilton z McLarenu odešel na konci sezóny 2012. Od té doby v barvách Mercedesu získal 33 vítězství a dva tituly mistra světa.

McLaren získal během svého působení ve formuli 1 už 182 vítězství v závodech, to dosud poslední přitom přišlo ve Velké ceně Brazílie právě v sezóny 2012. Od sezóny 2015 se Mclaren vrátil k pohonným jednotkám Honda, které se však prezentují malou spolehlivostí a výkonností.

V sezóny 2012 vyhrál zatím naposledy také Williams, když Pastor Maldonado triumfoval v GP Španělska. Předtím však tým z Grove čekal na další prvenství od roku 2004.

Hamilton již několikrát řekl, že je rád, když může o vítězství bojovat i s jinými jezdci než jen svým týmovým kolegou. Doufá přitom, že McLaren a Williams se znovu zapojí o boje o nejvyšší příčky ještě předtím, než britský pilot ukončí kariéru.

„Co je pro mě smutné při sledování formule 1, je skutečnost, že týmy Williams a McLaren jsou tak hluboko a nejsou na čele s námi,“ řekl Hamilton, pro kterého je letošní sezóny už jedenáctou ve formuli 1.

„Williams nebyl v přímém boji už léta. Skutečně se propadli a teď to prožívá McLaren. Je tu vášeň pro Ferrari, Mercedes, McLaren, a to kvůli jezdcům, zkušenostem a šampionátům, které zažili od dob, co sleduji formuli 1.“

„Doufám, že v době, co ještě budu ve formuli 1, tam bude období, kdy tady Williams a McLaren budou vpředu s námi a bude tu skutečně silná řada top týmů, což by podle mého názoru bylo magické. Doufám, že se v určité chvíli vrátí do souboje.“

Foto: Getty Images / Pascal Rondeau

Doporučujeme

Články odjinud