Hamilton: bude to chtít čtyři výhry

Hamilton: bude to chtít čtyři výhry

Lewis Hamilton ztrácí 22 bodů na Rosberga, ale těžkou hlavu si z toho nedělá.

„Už předtím jsem se propadl a dohnal to, takže to budu muset celé absolvovat znovu. Samozřejmě kvůli týmu nechci, aby ještě někdy nějaký náš vůz nedokončil, takže doufejme, že nebudeme mít žádné problémy týkající se vozu po zbytek roku.

Na druhou stranu to znamená, že budu muset pracovat ještě více než předtím, abych ztrátu dohnal, asi to bude chtít další čtyři výhry. Udělám, co budu moci, abych je získal. Přichází dobré okruhy a ten, kde budu chtít vyhrát určitě, je Silverstone“, říká Hamilton. 

Do Velké Británie se cirkus formule 1 přesune v červenci, ale ještě předtím čeká piloty návrat na bývalý A1 Ring (dnešní Red Bull Ring). 

Nemohl jsem uvěřit, že jsem skončil a on ne


Hamilton se ještě vrací k závodu v Kanadě. „Dělal jsem maximum a cítil jsem, že jedu silný závod. Bohužel to nebyl náš den. S našimi problémy jsem nemohl nic dělat. Zvládli jsme pokles výkonu, ale když jsem během druhé zastávky přeskočil Nica, moje brzdy selhaly. Nebyly v tom emoce kromě toho, že jsem nemohl uvěřit, že můj vůz zastavil a ten druhý ne, ale takové věci se stávají.“

Oběma Mercedesům selhalo zařízení na rekuperaci kinetické energie (MGU-K), které se vypnulo z důvodu vysokých teplot. U Hamiltona ve 36. kole, u Rosberga o kolo později. Mercedes díky tomu podle vlastních slov přišel o 150 koní. Brzdy jsou letos až příliš propojené s MGU-K, takže pokud motorgenerátor nefunguje, jsou přetěžovány. 

Doporučujeme

Články odjinud