Hamilton: Bouračka v tréninku byla nevinnou chybou

Hamilton: Bouračka v tréninku byla nevinnou chybou

Hamilton toho ve druhém tréninku moc neodjezdil. Podle všeho je však na vině sám.

Lewis Hamilton (1./6.)

Lídr šampionátu se ve druhém tréninku dostal do kontaktu se zdí a poškodil svůj vůz. Mechanici se snažili auto opravit, ale poničení bylo příliš rozsáhlé.

„V druhém tréninku jsem chyboval a poškodil auto. Kluci se hodně snažili to opravit, ale nebylo dost času. Nepamatuju si, kdy naposledy jsem přišel o celý trénink takovýmto způsobem. Rozhodně není příjemné sledovat jízdy ostatních z garáže. Je to jako když sedíte v ředitelně a přejete si být zpátky ve třídě.

Byla to ničím nezaviněná chyba. Jel jsem několik kol na střední směsi a snažil se dostat se na hranu. Očividně jsem byl už trochu za ní. Při výjezdu z deváté zatáčky jsem byl ve velkém smyku a driftoval dost dlouho, přičemž jsem doufal, že se zdi vyhnu. Ale to se stává.

Valtteri měl naštěstí povedený den, takže máme dost dat ke zpracování. Chlapci přes noc máknou a uvedou auto do optimálního stavu. Zítra to bude lepší,“ tuší Hamilton.

Valtteri Bottas (2./3.)

Finský pilot druhý trénink dokončil za oběma vozy Ferrari. Právě italský tým by měl být v sobotu a v neděli hlavním soupeřem Mercedesu.

„Auto se zdá být silné, ale musíme ještě trochu vyladit vyvážení. Po změnách ve druhém tréninku se řídilo trochu hůře. Na druhou stranu ale vypadalo rychlejší. Musíme zjistit, jak stav z druhého tréninku vylepšit a co s tím můžeme před sobotou udělat.

Je super, že máme nový a výkonnější motor. Rozdíl to není nějak obrovský, ale znát to je. Mám z toho dobrý pocit. Vůz se zdá být dobrý na dlouhé i krátké jízdy. Ferrari je ale velmi rychlé na rovinkách, takže zítra očekávám pernou bitvu. Tuhle trať ale mám rád a věřím si. Na kvalifikaci se už těším,“ řekl Bottas.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud