Hamilton: Ani o Ferrari nemám zájem, Alonsa porazím v jiném voze

Hamilton: Ani o Ferrari nemám zájem, Alonsa porazím v jiném voze

Lewis Hamilton předpokládá, že s Fernandem Alonsem už nikdy nebude bojovat jako týmový kolega. Španěl by to nedovolil, což ale pilotovi McLarenu nevadí.

Jednou z hlavních zpráv před Grand Prix Španělska je prodloužení Alonsovy smlouvy s Ferrari do roku 2016. To je podle Hamiltona jeden ze dvou důvodů, proč už zřejmě nikdy znovu nebudou týmovými kolegy.

"Myslím, že vždy budeme soupeři v různých týmech," cituje britského jezdce Reuters. "Neměl bych problém být jeho kolegou, ale předpokládám, že on by to nedovolil. Je mi to celkem jedno, porazím ho v jiném voze."

Druhým důvodem, proč se oba jezdci už nepotkají u stejného zaměstnavatele, je fakt, že Hamilton nehodlá měnit působiště. "Není to otázka toho, jestli rádi s někým spolupracujete," řekl. "Snažíte se být v dobrém prostředí a s dobrými lidmi. Já musím zajistit, že ať už jsem kdekoliv, bude to pro mě perfektně fungovat, což v současnosti samozřejmě platí. Takže nevidím žádný důvod měnit."

Budoucnost ale není nikdy jistá, takže se teoreticky může stát cokoliv a dveře Scuderie by se britskému jezdci mohly otevřít. Alonso nemusí vydržet v Maranellu do konce své smlouvy, stejně jako nevydržel Kimi Räikkönen. "Zbavili se ho," řekl o finském závodníkovi Hamilton. "Takže to neznamená, že se jezdce nemůžete zbavit jen proto, že s ním máte smlouvu."

Zatím se ale nic nemění a Hamilton zůstává v barvách McLarenu soupeřem Alonsa a Ferrari. Další příležitost spolu bojovat budou mít tento víkend na španělské půdě, kde si Hamilton v minulosti prožil nepříjemné chvíle kvůli rasistickým urážkám španělský fanoušků. Situace se ale zlepšuje a Hamilton se dokonce zúčastnil španělského televizního pořadu s kolegy Buttonem a de la Rosou.

"Každý rok mě tu oslovuje víc lidí a mám tu čím dál víc fanoušků, všímám si rostoucí podpory. Je to čím dál víc pozitivní, negativity ubývá. Doufám, že tak za pět let tu budu mít obrovský dav milujících fanoušků. To je můj cíl," řekl se smíchem Hamilton. "Tomu, abych tu měl větší přízeň, brání fakt, že budu mít vždy v plánu ho (Alonsa) porazit, takže to se jim moc líbit nebude. Ale o tom to je."

Doporučujeme

Články odjinud