Hamilton a Button zůstávají věrní McLarenu, odchod nepřipadá v úvahu

Hamilton a Button zůstávají věrní McLarenu, odchod nepřipadá v úvahu

Jenson Button předpokládá, že je McLaren jeho posledním týmem ve formuli 1. Lewis Hamilton navzdory spekulacím o odchodu také neuvažuje.

"Nedokážu si představit, že bych šel po McLarenu někam jinam ve formuli 1. Jsem tu opravdu spokojený," řekl Button. "Když jsem byl mladší, na začátku mé kariéry ve formuli 1, nemyslel jsem si, že budu někdy závodit pro McLaren."

Button sice plánuje ukončit kariéru ve Wokingu, ale ne v dohledné době. "Ještě mám před sebou pár let, během kterých bych chtěl závodit ve formuli 1," potvrdil. "Jsem si jistý, že přijde chvíle, kdy si řeknu: ´Dobře, už nechci pokračovat, chci dělat něco jiného.´ Ale ta chvíle ještě nenastala a ani si ji zatím nedokážu představit. Budu tu několik dalších let."

Podobně vidí své působení u McLarenu Lewis Hamilton. Šéf Red Bullu Christian Horner tým z Wokingu popíchl, když naznačil, že by Hamilton nemusel tolerovat další neúspěšný rok. Sám mistr světa z roku 2008 trochu přiživil spekulace o možném odchodu, když řekl, že ho nezajímá pouhá účast ve formuli 1, protože chce vítězit a získávat další tituly.

Teď ale Hamilton pocítil potřebu McLaren ujistit, že o změně zaměstnavatele ani neuvažuje. "Mluvil jsem s Martinem (Whitmarshem). Chtěl jsem ho ujistit, že jsem tady v McLarenu, že jsem oddaný týmu a vítězení," řekl. "Tady je moje srdce a duše. Nepřemýšlím o přestupu, moji lidé s nikým nejednají."

"Snažím se vžít do pozice ostatních lidí, abych pochopil, jak se cítí. To je podle mě důležité. Dokážu si představit, jak bych se cítil, kdybych se doslechl, že hledají jiného jezdce, aby mě nahradil. Naštvalo by mě to a rozptýlilo, tak nějak by se teď mohli cítit oni. Proto jsem to chtěl uvést na pravou míru."

Doporučujeme

Články odjinud