Hamilton a Button se postavili za šéfa McLarenu Whitmarshe

Hamilton a Button se postavili za šéfa McLarenu Whitmarshe

Pozice Martina Whitmarshe ve vedení McLarenu je podle jezdců týmu z Wokingu pevná, oba mu věří a nevidí důvod, proč by měl být vyměněn.

Whitmarsh byl v posledních týdnech předmětem kritiky za neúspěchy McLarenu, ale tým odmítl, že by byla pozice jeho šéfa ohrožena. Ředitel Jonathan Neale Whitmarshe podpořil už před závodním víkendem, na Nürburgringu se ho pak zastali také jezdci.

"To nehrozí," odpověděl Lewis Hamilton na otázku, zda by mohl Whitmarsh přijít o své místo. "V týmu je nejlepší atmosféra, jaká tu kdy byla, neustále se zlepšuje. On je součástí týmu 23 let, takže i všech vzestupů a pádů, ale odvádí fantastickou práci. Jsem si jistý, že není žádný plán na jeho odchod. Všichni pracujeme maximálně tvrdě, tým dělá skvělou práci, před tímto víkendem jsem pozitivní."

Jenson Button nezná Whitmarshe tak dlouho jako Hamilton, ale je si také jistý, že nikdo lepší u McLarenu pro funkci šéfa týmu není.

"Mně se s ním spolupracuje velmi dobře, podle mě je pro tým skvělý," uvedl. "V jistých ohledech je lehkomyslný, v jiných velmi seriózní. Pro závodění má velkou vášeň. Bylo dobře, že po posledním závodě všechno vysvětlil, předložil fakta o naší pozici, uvedl, proč se nám nedařilo a co bychom měli dělat. Byl to skvělý proslov, zaslouží si uznání."

"Co se mě týče, tak vždy, když jsem měl v týmu problémy, šel jsem za Martinem. Je velmi otevřený, o věcech diskutujeme a rychle je řešíme. Jezdcům hodně naslouchá, což jsem zažil i u ostatních týmů, ale nejvíc tady."

Podle Buttona stojí za Whitmarshem všichni členové týmu, nikdo ho nezpochybňuje.

Doporučujeme

Články odjinud