Häkkinen: Räikkönenova slova nebyla moc chytrá

Häkkinen: Räikkönenova slova nebyla moc chytrá

Kimi Räikkönen nedávno prohlásil, že poté, co mu příští rok vyprší smlouva u Ferrari, ukončí zřejmě svou kariéru ve formuli 1. U svého krajana se ale nesetkal s pochopením.

Manažér Kimiho Räikkönena slova svého svěřence později bagatelizoval s tím, že o budoucnosti Fina ještě není rozhodnuto. Räikkönenova slova ale přesto zůstala viset ve vzduchu.

Za to ho trochu kritizuje Mika Häkkinen. „Každý dělá to, o čem si myslí, že je správné. Ale podle mého názoru to z taktického hlediska nebylo moc chytré.“

Podle Häkkinena se má konec kariéry oznámit tak nějak ve správnou chvíli, jinak si tím svůj konec pořádně osladíte.

„Pokud mechanici a všichni ostatní ví, že jezdec zamýšlí za rok a půl pověsit helmu na hřebík, pak budou svou pozornost pravděpodobně směřovat více na jiného jezdce, v tomto případě na Fernanda Alonsa“, říká Häkkinen pro Hermes.

Podle Häkkinena to ale může mít i jiné důsledky. „Když začnete přemýšlet o konci, má to negativní vliv na motivaci. Zjistíte, že se už nemůžete plně soustředit na spoustu věcí, které jsou ve formuli 1 důležité.“ 

Häkkinen se však svého krajana i zastal a to v souvislosti s nehodou v Silverstonu. Podle jeho názoru by se snažil na trať vrátit rychle každý pilot. 

Doporučujeme

Články odjinud