Haas věnuje před Austrálií zvýšenou pozornost pit stopům

Haas věnuje před Austrálií zvýšenou pozornost pit stopům

Americký tým Haas měl v loňské australské grand prix katastrofický start do sezóny, a to kvůli zpackaným zastávkám v boxech, které vyřadily ze závodu jak Romaina Grosjeana, tak Kevina Magnussena. Proto se před prvním závodem roku 2019 Haas soustředí na trénink pit stopů.

Magnussen s Grosjeanem drželi během loňského závodu v Melbourne čtvrté a páté místo, kvůli chybě mechaniků během pravidelné zastávky u obou pilotů však ani jeden z vozů týmu Haas do cíle nedojel a americká stáj tak přišla o nemalou porci bodů.

Haas na chyby v Austrálii okamžitě reagoval změnami v personálním složení jednotlivých týmů mechaniků a také změnou systému zastávek. Podle šéfa týmu Günthera Steinera však i tak jeho stáj během zimní přestávky intenzivně pracovala na tréninku pit stopů.

„Pochopitelně jsme nezapomněli na loňské pit stopy v Austrálii, které jsme provedli velmi špatně,“ řekl Steiner pro motorsport.com.

„Před letošním závodem jsme věnovali hodně úsilí tomu, abychom přijeli připravení. Přivezli jsme náš vůz z roku 2018 do naší základny v Itálii a trénovali jsme na něm zastávky den co den.“

„Stejně jsme postupovali i před testy v Barceloně, protože naše nové auto bychom tam pro trénink mechaniků nemohli využívat každý den,“ uvedl Steiner, čímž prozradil, že i do Španělska cestoval jeho tým na předsezónní testy i s loňským vozem.

„Celý náš tým tam trénoval a zvládli jsme deset až dvanáct tréninkových pit stopů denně.“

Tým Haas obsadil v roce 2018 v poháru konstruktérů konečné páté místo. Vyvaruje – li se americká stáj zbytečných chyb, bude moci bojovat o obhajobu tohoto solidního umístění.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud