Haas: Tým je organizovanější, neřeší problémy překotně

Haas: Tým je organizovanější, neřeší problémy překotně

Zatímco forma americké stáje spadla, efektivita práce šla nahoru.

Haas F1 Team již neřeší své problémy překotně, nýbrž spolupracuje mnohem organizovaněji, takový je názor jeho majitele Geneho Haase.

Americká stáj se ve formuli 1 uvedla velice dobře, když v úvodních čtyřech velkých cenách třikrát bodovala. Haas však tvrdí, že její fungování tehdy zdaleka nebylo tak hladké.

„Z mého pohledu, jak jsme na tom jako tým byli v Melbourne, pokaždé, když jsme měli problém, řešili jsme ho překotně jeden přes druhého, to už teď nevidím,“ řekl Haas v rozhovoru pro Autosport.

„Tým přijede, všechno připraví, počet problémů, které s autem máme, dramaticky klesl. Máme méně technických problémů plus problémů s motorem. Už je neřešíme tak hekticky.

Teď skutečně závodíme, dáváme auta dohromady a více se soustředíme na svoji strategii během závodu.“

Výsledky týmu se však v porovnání se začátkem sezóny zhoršily. Haas se však domnívá, že to není dáno poklesem formy týmu, jako spíš skutečností, že na začátku roku jeho stáj byla schopna využít zaváhání soupeřů.

„Myslím, že v několika prvních závodech jsme měli štěstí, co se týče získaných bodů,“ řekl. „Teď to vypadá, že i když jsme lépe organizovaní, je těžší získávat body.“

Haas navíc také velice brzy rozhodl, že své snažení přesměruje převážně na stavbu nového monopostu pro sezónu 2017, která přinese výrazné změny technických pravidel.

„Přidali jsme pár dalších plošek na přední křídla a na některých místech jsme také upravili záď vozu, ale myslím, že s vozem pro rok 2016 jsme v podstatě hotovi,“ řekl.

„Snažíme se pracovat na voze pro rok 2017 vzhledem ke všem těm změnám, které musíme zapracovat. Myslím, že příští rok budeme lepší, než jsme byli letos. Budeme dál stavět na tom, co máme.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud