Haas: Soupeři nás nedokáží porazit, tak na nás podávají protest

Haas: Soupeři nás nedokáží porazit, tak na nás podávají protest

Podle šéfa týmu Haas Günthera Steinera se soupeři rozhodli k podání protestu, protože americký tým nedokáží v mistrovství světa formule 1 porazit na trati.

Renault podal po Velké ceně Itálie protest proti vozu Romaina Grosjeana. Francouz nakonec přišel o své šesté místo, když Mezinárodní automobilová federace (FIA) při kontrole zjistila, že podlaha jeho vozu neodpovídala pravidlům.

Tým Haas však s rozhodnutím komisařů není spokojen a podal celou záležitost k prošetření k Mezinárodnímu odvolacímu soudu FIA, jelikož je přesvědčen o tom, že neudělal nic proti pravidlům.

Po odebrání bodů získaných ze závodu v Monze Haas v Poháru konstruktérů spadl za Renault na páté místo.

Na otázku, zda byl tento protest náhodný nebo očekávaný, Steiner řekl: „Nečekal bych to, ale někdy lidé takto reagují. Pokud vás nemohou porazit na trati, snaží se vás porazit u soudu. Zdá se, že k tomu právě dochází. Musíte tvrdě pracovat, aby vám lidé záviděli. Radši bychom pracovali a bojovali ještě více.“

Podle Steinera je nevyhnutelné, aby se ve vyrovnaném a těsném souboji některý z týmů uchýlil k politickým krokům. „Někdy to musíte udělat. Zvolíte si určitý přístup k závodění. Je to správná věc? To nechám určit ostatní,“ řekl.

Ačkoliv Haas nyní čeká na odvolací soud, který by měl v příštích týdnech proběhnout v Paříži, podle Steinera se tým nenechá celou záležitostí vyvést z míry.

„Mě to nerozrušuje. Naši lidé vědí, na co se mají soustředit. Nechceme se nechat rozptylovat, když jdeme závodit. Vždy se snažíme dosáhnout dobrých výsledků v závodech a ostatní věci neřešíme.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud