Haas si ponechá své jezdce, řekl majitel amerického týmu

Haas si ponechá své jezdce, řekl majitel amerického týmu

Pro americký tým Haas budou v příští sezóně formule 1 znovu závodit Romain Grosjean a Kevin Magnussen, uvedl jeho majitel Gene Haas.

Grosjean v týmu Haas působí už od příchodu stáje do formule 1 v loňském roce. Příští rok jej tak čeká již třetí sezóna s týmem. Druhý rok za sebou mu přitom bude týmovým kolegou Dán Magnussen.

„Příští rok znovu pojedeme se stejnými jezdci, které máme letos. To je dáno,“ řekl Haas pro oficiální stránky F1. „A vzhledem k dalším aspektům kontinuity bychom v příští sezóně měli být ještě lepšími.“

Magnussen se k týmu připojil před letošní sezónou, kdy nahradil Estebana Gutiérreze. Mexičan v loňském roce nedokázal získat ani bod. Podle Haase se nahrazení Gutiérreze týmu vyplatilo, když Magnussen získal letos 11 bodů, zatímco Grosjean osmnáct.

„Esteban byl dobrý jezdec. V tréninku byl stejně rychlý jako Romain, myslím ale, že Kevin je na tom lépe z pohledu závodních zkušeností,“ dodal Haas.

„Dokáže bodovat, a to bylo klíčové v jeho angažování. Kevin i Romain dokáží sbírat body. Nyní máme 29 bodů. Loni touto dobou jsme také měli 29 bodů, ale ve zbytku sezóny jsme již nebodovali. Pokud bychom teď do Abú Dhabí získali dalších 29 bodů, byla by to skvělá pozice.“

Foto: Getty Images

Doporučujeme

Články odjinud