Haas povolil Magnussenovi účast v Le Mans po otcově boku

Haas povolil Magnussenovi účast v Le Mans po otcově boku

Pilot týmu Haas Kevin Magnussen má od své stáje ve formuli 1 povolení zúčastnit se v budoucnosti závodu 24 hodin Le Mans. Dánský pilot by rád utvořil posádku pro slavnou vytrvalostní klasiku spolu se svým otcem Janem Magnussenem, který je dlouholetým továrním pilotem značky Corvette.

Otec jezdce týmu Haas Jan Magnussen patří v současnosti mezi jednu z nejslavnějších tváří čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Pětačtyřicetiletý bývalý pilot formule 1 se letos zúčastní slavného závodu na okruhu La Sarthe již po jednadvacáté v kariéře.

V budoucnosti by mohl Dána střídat během čtyřiadvaceti hodin za volantem žluté „korvety“ i jeho syn Kevin, který od svého zaměstnavatele ve formuli 1 dostal povolení k účasti v Le Mans.

„Dovolili mi to, ano. Je to jen o tom, aby se naskytl správný čas a správná příležitost,“ řekl Kevin Magnussen pro racefans.net.

„Nechci se toho zúčastnit nepřipravený. To by nebylo špatné jen pro mě, ale i pro mého otce, který chce vyhrát. Musím se dostat do situace, kdy budu týmu něco přinášet,“ chápe mladý dánský pilot.

Účast v Le Mans by pro Kevina Magnussena byla možná i z hlediska termínu závodu. 24 hodin Le Mans naposledy kolidovalo s grand prix formule 1 v roce 2016, kdy tímto termínovým střetem přišla Velká cena Ázerbájdžánu o řadu diváků, kteří dali přednost Le Mans.

Jan Magnussen sice závodí ve třídě LMGTE – PRO, což znamená, že nemůže bojovat o celkové vítězství v Le Mans. Jeho syn má však v oblasti Le Mans zájem pouze o start po boku svého otce.

„Chtěl bych startovat s vozem Corvette, můj otec s těmito vozy závodí už nějakých dvacet let a já bych se chtěl stát součástí jeho světa. Bojovali bychom o vítězství ve třídě. Bylo by skvělé spolupracovat dohromady jako profesionálové,“ řekl pilot stáje Haas.

Foto: Getty Images / 

Doporučujeme

Články odjinud