Haas potvrdil jezdeckou sestavu: Grosjean zůstává

Haas potvrdil jezdeckou sestavu: Grosjean zůstává

Za Haas budou také v příštím roce jezdit Romain Grosjean a Kevin Magnussen.

Haas je ve formuli 1 od roku 2016. V prvním roce za něj jezdili Romain Grosjean a Esteban Gutiérrez. O rok později Mexičana nahradil Kevin Magnussen, který se stal týmovým kolegou Grosjeana. Stejná sestava zůstane v týmu také čtvrtou sezónu.

Haas podle vyjádření svého šéfa vybíral mezi Grosjeanem a Hülkenbergem. Nakonec dal přednost pokračování s francouzským jezdcem.

„Zkušenost a potřeba toho byla jedním ze základních kamenů týmu Haas F1,“ uvádí tým v prohlášení. Podle něj má Haas i pro příští rok solidní platformu, „pro pokračování v našem růst. Jejich chápání toho, jak pracujeme jako tým, a naše znalosti toho, co mohou přinést za volantem, nám dávají cennou kontinuitu a silný základ pro další budování našeho týmu.“

„Rok 2019 s výkyvy ve výkonu VF-19 byl pro nás těžký, ale naše schopnost využít naše společné zkušenosti nám pomůže se v roce 2020 učit, zlepšovat a posunout vpřed,“ uvedl Guenther Steiner.

„Vždy jsem říkal, že jsem chtěl zůstat v týmu Haas F1 a stavět na jeho úspěších,“ řekl Grosjean, který podle svých slov mohl vidět práci, kterou do týmu vložili Gene Haas a Gunther Steiner. V týmu je od samotného začátku.

„Jsem samozřejmě velmi rád, že jsem i nadále součástí. V loňské sezóně jsme ve třetím ročníku skončili na pátém místě v Pohárů konstruktérů, což bylo něco zvláštního. V této sezoně jsme měli výzvy, ale využijeme zkušenosti z loňského i letošního roku k posunu vpřed v roce 2020. Těším se na spolupráci s Kevinem a celým týmem a na pokračování společné cesty.“

Špatná zpráva pro Hülkenberga

Nico Hülkenberg po letošní sezóně končí u Renaultu. Haas je první, kdo mu zavřel dveře. Teoreticky ještě zbývá pět volných sedaček, ale to je skutečně jen teorie. Red Bull s největší pravděpodobností nebude pro místo u Red Bullu a ani pro Toro Rosso vybírat mimo svůj program a stávající jezdce. Tři sedačky tak můžeme hned odečíst.

Hülkenberg by mohl mít šanci u Alfy Romeo, ale tam se očekává potvrzení Giovinazziho. Největší šance tak může mít u Williamsu. Vedle Russella bychom však mohli vidět spíše Latifiho. 

Zatím to tak vypadá, že rekordman v počtu závodů bez zisku pódia, bude v roce 2020 bez závodní sedačky ve formuli 1.

Jezdecké sestavy pro rok 2020

Tým Pilot Pilot
Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel Charles Leclerc
Red Bull Max Verstappen  
McLaren Lando Norris Carlos Sainz
Renault Daniel Ricciardo Esteban Ocon
Racing Point Sergio Pérez Lance Stroll
Alfa Romeo Kimi Räikkönen  
Haas Kevin Magnussen Romain Grosjean
Toro Rosso    
Williams George Russell  

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud