Haas po slibné kvalifikaci odjíždí ze Španělska s prázdnou | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Haas po slibné kvalifikaci odjíždí ze Španělska s prázdnou

Poprvé od roku 2019 se oba vozy týmu Haas dostaly do třetí části kvalifikace formule 1. Ve Velké ceně Španělska ale nakonec nebodoval ani Kevin Magnussen, ani jeho týmový kolega Mick Schumacher.

Pro Magnussena skončila naděje na dobrý výsledek už v prvním kole, kdy se ve čtvrté zatáčce střetl s Lewisem Hamiltonem.

„Byl jsem na vnějšku a ve čtvrté zatáčce jsem dostal ránu. Okamžitě jsem měl defekt, a to byl v podstatě konec mého závodu. Myslím, že jsme zvolili agresivní strategii kvůli incidentu v prvním kole, ale když byly pneumatiky nové, auto bylo dobré. Vzhůru na další závod,“ řekl Magnussen.

Schumacher stále čeká na první body

Mick Schumacher předvedl výborný start a posunul se v prvním kole dokonce na šesté místo, nakonec v závodě ale dojel čtrnáctý.

Němec tak i po svém 27. závodě ve formuli 1 čeká na první bodový zisk.

„Je to smůla. Věděli jsme, že s dvěma zastávkami to bude těsné a nevyplatilo se zůstat na trati, takže jsme se něco naučili, něco jsme tím pochopili a můžeme se posunout,“ řekl Schumacher.

„Byla to skvělá sobota, měli jsme také velmi klidný pátek. Měl jsem dobrý start, dobré první kolo. Možná jsme jen neměli rychlost,“ dodal.

Doporučujeme

Články odjinud