Haas oslavil 50. start ve F1 nejlepším výsledkem

Haas oslavil 50. start ve F1 nejlepším výsledkem

Tým Haas oslavil svůj 50. závod ve formuli 1 nejlepším dosavadním výsledkem, když Romain Grosjean a Kevin Magnussen obsadili ve Velké ceně Rakouska čtvrté a páté místo.

Haas již dvakrát během svého působení ve formuli 1 dojel v závodě na páté pozici. V roce 2016 v Bahrajnu dojel pátý Grosjean a letos v Bahrajnu napodobil jeho výsledek Magnussen.

Grosjean do dnešního závodu na Red Bull Ringu startoval z páté pozice. Na startu jej sice předjel Sebastian Vettel, v průběhu závodu však Francouz vydělal na odstoupení obou pilotů Mercedesu a dojel čtvrtý. Pro Grosjeana jsou to přitom první letošní body.

„Už od prvního dne byl vůz velmi rychlý na většině okruhů, tedy kromě Monaka. Je to tedy opravdu, opravdu dobrý krok vpřed. Tým se zlepšuje,“ řekl Grosjean.

„Je neuvěřitelné dojet v našem 50. závodě na čtvrté a páté pozici.“

Magnussen vyrovnal své letošní maximum

Pro Magnussena je páté místo vyrovnáním jeho nejlepšího letošního umístění z Bahrajnu.

„Je to skvělý pocit. Jsem velmi hrdý na tento tým, je to pro tým skvělý den. V Austrálii jsme měli náročný víkend a dnešek je proto spravedlivý. Startovali jsme z osmé pozice, pak byl virtuální safety car, po kterém jsem ztratil spoustu pozic, protože jezdci při virtuálním safety caru zajížděli do boxů. Poté jsem proto musel předjet docela dost lidí, ale měl jsem dobrý vůz,“ řekl Magnussen.

„Byl jsem mnohem rychlejší než jezdci, které jsem doháněl, a byl jsem schopen je předjet a dosáhnout tohoto výsledku. Je to opravdu dobré.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud