Haas odmítá návštěvu Lotusu i koupi jakékoliv týmu

Haas odmítá návštěvu Lotusu i koupi jakékoliv týmu

Britští novináři včera přinesli informaci, že se Gene Haas chystá na návštěvu továrny Lotusu. Při této příležitosti se vynořily možné spekulace o prodeji týmu do rukou Američana.

Gene Haas popřel spekulace, se kterými v sobotu přišla televize Sky Sports. Podle Britů měl Haas příští týden navštívit továrnu v Enstone. Ihned se tak vyrojily spekulace o možnosti prodeje Lotusu. Haas by tím získal nejen úplné know-how ale také základnu v Evropě pro svůj připravovaný americký tým.

„Gene Haas nemá žádné plány na návštěvu továrny Lotusu”, řekla jeho mluvčí pro Autosport a dodává, že „Gene je nadále odhodlán vybudovat americky tým formule 1 a jeho plány se nikterak nemění”.

Objevily se dokonce spekulace o koupi Caterhamu. Tony Fernandes se totiž už dříve netajil tím, že pokud letos nepřijde významný progres ve výsledcích jeho týmu, nebude prodej úplně vyloučen.

Haas má licenci na vstup do F1 už v příštím roce, ale jeho vozy se objeví na startovním roštu patrně až o rok později. Konec konců týmy před pár dny začaly vyvíjet monoposty pro příští sezónu, zatímco Haas ještě nemá pořádně vybudovanou ani infrastrukturu.

Americký tým bude využívat v první fázi Dallaru jako dodavatele šasi a pravděpodobně podepíše smlouvu s Ferrari ohledně pohonných jednotek. Haas stále plánuje stavbu základny v USA v místě, kde sídlí jeho tým NASCAR. Před tímto krokem ho ale varuje velké množství lidí a to včetně bývalého pilota NASCAR Juana Pabla Montoyi. Všechny týmy F1 mají z logistických důvodů sídlo v Evropě.

Doporučujeme

Články odjinud