Haas míří do Enstone, je Lotus na prodej?

Haas míří do Enstone, je Lotus na prodej?

Web televize Sky Sports přinesl zprávu, že Gene Haas má příští týden zavítat do sídla Lotusu v Enstone. Bude se mluvit o možném prodeji?

Kdo je Gene Haas? Úspěšný podnikatel, majitel týmu NASCAR a také člověk, který má v šuplíku svolení vstoupit do světa formule 1 se svým týmem už v příštím roce, ačkoliv jako reálnější se jeví rok 2016.

Příští týden by měl Haas navštívit základnu Lotusu a s ohledem na dřívější finanční problémy týmu se hovoří o možnosti prodeje. Haas chce americký tým, ale jeho představa základny v USA je v očích odborné veřejnosti brána jako naivní. Drtivá většina týmů sídlí z logistických důvodů ve Velké Británii nebo v dalších evropských zemích. Konec konců i Toyota měla a stále má své sídlo v Německu.

Mluvčí Lotusu spekulace o návštěvě Haase nepotvrdila ale ani nevyvrátila s tím, že až v pondělí se „podívá do knihy návštěv”.

Původní plány hovořily o tom, že dodavatelem šasi bude v první fázi Dallara a motor by mohlo dodávat Američanům Ferrari, pro které by byla spolupráce s americkým týmem velkým přínosem. Navíc nový šéf Scuderie zná Severní Ameriku jako své boty, vedl tam prodej vozů italské značky.

Doporučujeme

Články odjinud