Haas má zájem nabídnout test formule 1 Fittipaldimu

Haas má zájem nabídnout test formule 1 Fittipaldimu

Tým Haas chce na konci roku uspořádat test vozů formule 1 pro Pietra Fittipaldiho poté, co se vnuk dvojnásobného mistra světa F1 Emersona vrátil do šampionátu IndyCar.

Fittipaldi si v květnu při nehodě ve Spa-Francorchamps s vozem LMP1 zlomil nohu, což přerušilo jeho sezónu v Mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) a IndyCar, stejně tak to mělo dopad na jednání o jeho možném testu formule 1.

Šéf týmu Haas Günther Steiner však nyní přiznal, že když je již Fittipaldi opět v pořádku, rád by tato jednání obnovil. Brazilec minulý víkend v Mid-Ohiu absolvoval svůj první závod IndyCar od nehody.

„Potřebuje se do toho znovu dostat. Nemluvil jsem s ním po testu (IndyCar), jen jsem četl zprávy z médií o tom, že se cítí dobře. Uvidím se s ním znovu, až se vrátím do Severní Karolíny a pak uvidíme, co se dá udělat pro konec roku,“ řekl Steiner.

„Mluvili jsme o možnosti něco pro něj udělat, když si pak zlomil nohu, přestali jsme. Teď to musíme znovu začít a uvidíme, jaký z toho má pocit.“

Steiner ještě před Velkou cenou Německa Fittipaldiho navštívil, aby se dozvěděl nové informace o jeho stavu. Fittipaldi přiznal, že při závodě v Mid-Ohiu pociťoval bolest nohy. Následující dva závody IndyCar se pojedou na oválech, kde očekává menší bolesti a bude plně připraven na závod v Portlandu na klasické závodní trati.

Fittipaldi doufá, že příští rok zůstane v IndyCar nebo získá sedačku ve F1.

„Pokud je ve formuli 1 nebo v IndyCar možnost jet na plný úvazek, půjdu do toho. Formule E je také zajímavá. F2 ale není něco, po čem bych se poohlížel, i kdybych tam měl příležitost,“ řekl 22letý Fittipadli.

„Být i rezervním pilotem ve formuli 1 by bylo dobré, stále ale chci někde na plno závodit. To je můj cíl. Každopádně stále musím mít příležitost být rezervním jezdcem pro Haas. Před několika týdny jsem znovu mluvil s Güntherem a mohla by tu být příležitost na test na konci roku. Teď se ale zaměřuji na IndyCar.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud