Haas: Ecclestone říká, že nový tým mít nebudu, a to mě straší

Haas: Ecclestone říká, že nový tým mít nebudu, a to mě straší

Gene Haas vnímá negativní postoj Bernieho Ecclestona k potenciálnímu novému týmu, ale svého plánu na vstup do formule 1 se přeci jen nechce vzdát. ANKETA

Startovní rošt se naposledy rozšířil v roce 2010 a FIA teď získala další naději, když ji oslovil ze zámořské NASCAR známý Gene Haas, že by měl zájem vstoupit do formule 1 s vlastním týmem.

Šéf formule 1 ale brzy vyslovil pochybnosti o úspěchu Haasova projektu. "Pan Ecclestone si myslí, že na to nemám dost peněz a že licenci nezískám, takže moje šance asi moc velké nejsou," komentoval Haas pro Espn s tím, že je Ecclestone zřejmě "brutálně upřímný".

Pak dodal: "Straší mě, když šéf F1 říká: 'Tohle si nemůžeš dovolit.' Protože on asi ví, o čem mluví. Trochu mě to odradilo, že mi říká, že licenci nezískám. Cením si toho, je lepší se to dozvědět teď než později. Nechci nad tím trávit moc času, pokud nemám šanci získat licenci."

Tato slova ale myslel Haas s určitou nadsázkou a svoji snahu zatím nevzdal.

"Chceme být americkým týmem. Myslíme si, že to je nejlákavější, ale nebudeme to vědět, dokud to nezkusíme. Pokud to nezkusíte, nemůžete selhat. Zajímali jsme se o koupi týmu, ale jsou s tím spojené problémy."

"Za prvé je to hrozně drahé a získáte mnoho zaměstnanců, za které jste zodpovědní. Některé (týmy) mají hodně dluhů, které byste museli zaplatit. Takže všechny mají své problémy."

"Začít se svým vlastním týmem má také své problémy, ale dobré na tom je, že by to byl americký tým. To opravdu byla hlavní priorita, mít americký tým soutěžící v evropské sérii. Evropané dělají věci svými způsoby a my jako Američané máme své způsoby. Myslím, že bychom mohli být konkurenceschopní a úspěšní."

Doporučujeme

Články odjinud