Haas do formule 1 vstoupí možná až v roce 2016

Haas do formule 1 vstoupí možná až v roce 2016

Gene Haas zřejmě se svým týmem bude ve formuli 1 debutovat až v roce 2016. Původní plány přitom hovořily o tom, že by startovní pole obohatil už od příští sezóny.

Americký tým měl do formule 1 vstoupit už v příští sezóně, ovšem vzhledem k tomu, že toto rozhodnutí přišlo ze strany FIA celkem pozdě, má Haas možnost svůj debut odložit o rok. Tento krok Haas uvítal zejména poté, co zjistil, jak časově náročné jsou přípravy na vstup do formule 1.

„Zkrátka to vypadá, že splnit to, co jsme chtěli, trvá déle, než jsme čekali,” řekl. „Už je červen, což znamená, že máme jen sedm měsíců a problémy s načasováním začínají být opravdu šílené.”

Přípravy však i nadále probíhají v plném proudu, když Haas oznámil, že je v pokročilé fázi jednání s Ferrari coby dodavatelem motorů, stejně jako s Dallarou, která by měla zajistit šasi jeho vozu.

„(S Ferrari) jsme zatím formálně nepodepsali smlouvu, jsme k tomu však velmi blízko.”

Co se Dallary a dalších dodavatelů týče, Haas dodal: „Všichni do toho chtějí jít a mají zájem nám pomoci. Myslím, že všichni na to nahlížejí jako na dlouhodobé partnerství.

Doporučujeme

Články odjinud