Haas do F1 vrací jméno Schumacher. Pro tým je to pocta i tlak | Foto: Haas

Foto: Haas

Haas do F1 vrací jméno Schumacher. Pro tým je to pocta i tlak

Syn sedminásobného mistra světa v barvách stáje Haas v letošní sezoně debutuje v nejvyšší motoristické disciplině. Podle šéfa týmu je to velká pocta, zároveň to ale vyvolá i nemalý tlak.

Mick Schumacher loni vyhrál šampionát formule 2 a v letošním roce v týmu Haas vytvoří jezdeckou dvojici s Nikitou Mazepinem. Otcem Micka Schumachera není nikdo jiný než sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. Slavné příjmení se do formule 1 vrací po devíti letech, když po sezoně 2012 Michael podruhé a definitivně ukončil kariéru.

Podle šéfa Haasu Günthera Steinera je pro tým skvělé, že umožní návratu jména Schumacher. Zároveň počítá s tím, že stáj bude pod větším drobnohledem než dosud.

„Příjmení Schumacher je díky Michaelovi ve formuli 1 legendou. Podepsat smlouvu s jeho synem je fantastické a je nám ctí. Když si vzpomenu na dobu, kdy Michael ještě závodil, vybaví se mi jeho zvláštní aura. A dnes spolupracujeme s jeho synem.

Myslím, že na to, že jsme mladý tým, se nám dost věcí povedlo i nepovedlo. Vždy se ale snažíme odvést maximum. Mít Micka na palubě není jen vyznamenáním. Znamená to i zvýšený tlak. Jsem si toho plně vědom, nedělám si iluze.

Uděláme vše pro to, aby se v závodním životě mohl posunout a dosáhnout velkých věcí,“ řekl Steiner.

Podle italského inženýra Schumacherovi v prvním roce ve formuli 1 výrazně pomůže titul z formule 2. Loňská sezona druhé nejvyšší evropské formulové kategorie byla podle Steinera mimořádně kvalitní.

Doporučujeme

Články odjinud