Haas by mohl dát příležitost uzdravenému Fittipaldimu

Haas by mohl dát příležitost uzdravenému Fittipaldimu

Vnuk Emersona Fittipaldiho Pietro by mohl testovat s Haasem. Do vozu amerického týmu se měl posadit už dříve, ale měl vážnou nehodu.

Pietro Fittipaldi závodil v evropské F3 a vloni se stal ve své druhé sezóně šampionem již neexistující série formule V8 3.5 a to s českým týmem Lotus (Charouz Racing System).

Fittipaldi měl původně testovat s Haasem po GP Španělska. V květnu ale při závodě WEC ve Spa těžce boural a zlomil si obě nohy. Nyní už je v pořádku. V USA se nedávno zúčastnil závodu IndyCar v Ohio. 

Gunther Steiner potvrdil, že před cestou do Německa s mladým Brazilcem mluvil, aby zjistil, v jaké je kondici. Jednání mezi Haasem a Fittipaldim by se tak mohla obnovit.

„Podívám se na něj znovu, až budu zpět v Severní Karolíně a uvidíme, co pro něj můžeme na konci roku udělat. Neměli jsme s ním smlouvu, mluvili jsme o tom, že můžeme něco udělat. Když měl pak zlomené nohy, tak se to zastavilo.“ 

Sezónní testy už má formule 1 za sebou. Nejbližší příležitostí pro Fittipaldiho tak budou testy po posledním závodě v Abú Dhabí.

Foto: IndyCar

Doporučujeme

Články odjinud