Gutiérrezovi se kvalifikační premiéra nevydařila

Gutiérrezovi se kvalifikační premiéra nevydařila

Mexický pilot ve službách Sauberu zřejmě nebude na svůj kvalifikační debut ve formuli 1 vzpomínat příliš v dobrém. Kvůli havárii skončil v sobotním souboji s časem poněkud předčasně.

Esteban Gutiérrez byl jedním z těch, kteří během kvalifikace doplatili na zrádné povětrnostní podmínky panující v Melbourne. Mexičanovi se ke konci první dvacetiminutovky nepodařilo ukočírovat svůj monopost a na výjezdu z dvanácté zatáčky dostal smyk, jehož následkem byl tvrdý náraz do bariéry.

"Naneštěstí jsem udělal chybu. Je mi líto celého týmu," sypal si popel na hlavu Gutiérrez, který se tak musel smířit s osmnáctým místem na startu zítřejšího závodu.

Mexičan byl nicméně s chováním svého monopostu spokojen a v závodě by chtěl napravit svoji reputaci: "Ve voze se cítím pohodlně a tohle je něco, co je pro mě krokem vpřed. Teď se samozřejmě potřebuju takovýmto chybám vyhýbat a pokusit se ze svého potenciálu vytěžit co nejvíce."

Šéfka Sauberu Monisha Kaltenbornová se za svého jezdce postavila a dodala, že nebýt zmiňované chyby, mohl Gutiérrez pomýšlet na daleko lepší výsledek. "Byla to kvalifikace ve velmi obtížných podmínkách a je škoda, že Esteban skončil, zejména proto, že před tím dokázal být rychlý jak na mokrých, tak na přechodných pneumatikách. Rozhodně měl potenciál na to, aby se dostal do Q2, měl ale smůlu. Každopádně, závod je až zítra a v něm si může o několik míst polepšit," nechala se slyšet Kaltenbornová.

Z pilotů Sauberu tak do dalších bojů o umístění na startovním roštu Velké ceny Austrálie postoupil pouze Nico Hülkenberg. "Měli jsme neobvyklou kvalifikaci, která mně připomíná tu ze Suzuky 2010. Tam byla kvalifikace kvůli dešti také odložena. Formule 1 obvykle funguje jako hodinky, ale počasí neovlivníte," řekl Němec. "Celkově byla výkonnost dobrá a teď se musíme soustředit na to, abychom zítra vytěžili ze situace to nejlepší," doplnil Hülkenberg.

 

Doporučujeme

Články odjinud