Gutiérrez: Bez simulátoru je to pro nováčka těžké

Gutiérrez: Bez simulátoru je to pro nováčka těžké

Esteban Gutiérrez si postěžoval na podmínky, které mají nováčci ve formuli 1. Bez testování a simulátoru je těžké se rychle učit.

Dosavadní velmi omezené testy znamenaly pro jezdce vstupující do formule 1 jen velmi málo zkušeností, než se ocitli přímo na startovním roštu.

"Nováčci prožívají těžké časy, jak jste mohli letos a loni vidět, je to pro ně hodně těžké," řekl Gutiérrez Autosportu.

Některé týmy dokonce nemají ani jezdecký simulátor, takže se piloti nemají kde připravovat na závody. Je to i Mexičanův případ.

"U Sauberu nemáme simulátor, kvůli čemuž je to ještě těžší. Není to jako u jiných týmů, které mají simulátor a u kterých můžete zkoušet různé jezdecké techniky."

"Tahle situace nebyla jednoduchá, když se k tomu uprostřed sezóny přidala všechna ta polemika o ekonomické situaci týmu a tlak. Abyste se s tím jako nováček vyrovnali, stojí vás to hodně energie. Musíte to překonat a je výzvou si udržet motivaci."

Příští rok přijdou zcela nové vozy, což bude pro nováčky, jako jsou Kevin Magnussen, Daniil Kvjat a případně Sergej Sirotkin ještě těžší. Na druhé straně se uskuteční čtyři testy v sezóně, což jim umožní se rychleji učit.

Doporučujeme

Články odjinud