Grosjeanovi pomohla k setrvání u Lotusu pokora

Grosjeanovi pomohla k setrvání u Lotusu pokora

Romain Grosjean dokázal přesvědčit vedení Lotusu, že si je vědom svých chyb a že udělá maximum, aby je neopakoval. Proto si své místo udržel.

Lotus dlouho váhal, než potvrdil Grosjeana pro rok 2013. "Tým dostal od představenstva jasnou strategii, aby vedle sebe postavil dva rychlé jezdce, abychom mohli být top tým, což znamená být mezi prvními třemi a bojovat o víc vítězství," vysvětloval šéf týmu Eric Boullier Autosportu.

"Jakmile jsme se na této strategii shodli, byli jsme naklonění Romainovi, ale také jsme měli jisté výhrady s ohledem na různé aspekty jeho sezóny."

Vedení týmu proto začalo s francouzským jezdcem detailně diskutovat o problémech a nehodách, které měl. "A on se do toho velmi pečlivě vložil, tým byl s tím procesem spokojený. Často byl na trati na špatném místě, i když ne vždy vlastní vinou, ale potřebovali jsme od něj zpětnou vazbu, abychom věděli, že chápe, co chceme. Poté bylo rozhodování jasné."

Ovšem kdyby Grosjean neprokázal dostatečnou pokoru a ochotu dál se učit, aby chyby minimalizoval, mohl v Enstonu skončit. "Určitě by to bylo jiné," potvrdil Boullier.

"On nám jasně ukázal, a inženýři to potvrdili, že vše, co jsme ho učili a co se naučil, použil ve svém chápání této komplexní záležitosti. Určitě nám dokázal, že chce mít dobré výsledky, bylo to opravdu jasné."

Doporučujeme

Články odjinud