Grosjeanova sezóna začala Bahrajnem, věří Lotus

Grosjeanova sezóna začala Bahrajnem, věří Lotus

Šéf týmu Lotus Eric Boullier je přesvědčený, že se Romainu Grosjeanovi konečně podařilo překonat své problémy. Od teď by měl jezdit stejně dobře jako v Bahrajnu.

Grosjean sice neměl v prvních třech závodech moc dobré výsledky, ale Lotus zklamaný nebyl. "Když se podíváte na dosavadní průběh sezóny, tak kromě problémů s vozem žádné potíže neměl," hodnotil Boullier, citoval ho Autosport. "Měl dobré starty, dobrá první kola a dobře předjížděl."

Na Sakhiru pak Francouz přidal i dobrý výsledek, když se letos poprvé postavil na stupně vítězů. "Takže si myslím, že teď je OK. Ale Bahrajn byl velkou úlevou. Po roce 2012 vložil hodně úsilí do toho, aby se dal dohromady, a teď se to vyplácí. Měl frustrující první tři závody, ale teď může na tom (pódiu) stavět a udržet si sílu."

Šéf enstonské stáje potvrdil, že rozdíl v Grosjeanových výsledcích nezpůsobila výměna šasi. "Nebylo to jen šasi, museli jsme pochopit mnoho detailů, proč to nefungovalo."

"Ale tým odvedl dobrou práci a přišli jsme na pár věcí, díky kterým se Romain cítí ve voze spokojený. Takže když si začal užívat jezdění, bylo to jako v jiném světě. Vím, že jeho sezóna začíná teď."

Doporučujeme

Články odjinud