Grosjeana tréninkové karamboly nerozhodily, dál jede na maximum

Grosjeana tréninkové karamboly nerozhodily, dál jede na maximum

Na Kimiho Räikkönena ovšem opět nestačil a musí se spokojit se startem ze třinácté pozice. Fin oproti tomu do závodu vyjede z pátého místa.

Poprvé Romain Grosjean boural už ve čtvrtek, a to ve druhém tréninku. Nehodu si ve stejné zatáčce (Sainte Dévote) zopakoval i dnes ráno. Na rozdíl od Felipeho Massy se ale v Grosjeanově případě podařilo připravit vůz pro kvalifikaci. Příliš k jásání ale jeho konečná pozice není. 

"V tréninku jsem udělal několik chyb. Vůz jede dobře, ale na začátku to nebylo úplně ideální. Postupně se to nicméně zlepšovalo. Není vždy úplně snadné odhadnout, co se vlastně děje, Monako je hodně hrbolaté a nevyzpytatelné. Na sebevědomí mi to ale neubralo, což snad bylo vidět v první části kvalifikace. 

Myslím, že v kvalifikaci byl vůz v tomto víkendu dosud nejlepší. Uvidíme, co se bude dít a jaké bude počasí. Snad se nám podaří posunout se o nějaké pozice. Pokud se poštěstí lépe pracovat s pneumatikami, můžeme být rychlí," řekl Romain Grosjean. 

Kimi Räikkönen, jeden z nejžhavějších favoritů na zisk titulu, se kvalifikoval na pátém místě, tedy dvě pozice za Vettelem a jednu před Alonsem. 

"Kvůli dešti to bylo těžké. Ale taky stejné pro všechny. Kvůli provozu tu samozřejmě kvalifikace není snadná. Vždy je lepší jet na suchu. Na mokru to totiž klouže. Jsem rád, že jsme v první desítce. Páté místo je asi maximum. Na nejrychlejší ztrácíme sedm desetin. Ještě nevím, co bude v závodě. Nevíme, jakou bude kdo mít strategii. Zítra se to dozvíme," prohlásil Räikkönen.

Doporučujeme

Články odjinud