Grosjeana trable s brzdami neopouští

Grosjeana trable s brzdami neopouští

Haas sice vyměnil některé komponenty brzd, francouzskému jezdci to však moc nepomohlo. Zato Magnussen si trénink pochvaloval.

Romain Grosjean (16./14.)

Grosjean doufal, že změna dodavatele brzdových komponent (místo Brembo nyní používá součástky Carbone Industrie) by mohla vyřešit řadu potíží, se kterými se ve voze VF17 potýká. Zatím to však vypadá, že výměna mu příliš nepomohla. Tým Haas zatím není rozhodnut, zda se vrátí ke starému dodavateli, nebo setrvá u nového.

„Máme velmi špatnou přilnavost. Trápíme se s nevyhovujícím vyvážením. Při delších jízdách jsme také měli problémy s brzdami. Musíme zjistit, co s nimi můžeme udělat. Celkově to byl velmi perný pátek. Vůz jel špatně, neměl jsem přilnavost nehledě na množství paliva,“ povzdechl si Grosjean.  

Kevin Magnussen (12./9.)

Vyjádření dánského jezdce se po tréninku od toho Grosjeanova značně lišilo. Magnussen si ve druhém tréninku vyjel poměrně povzbudivé deváté místo.

„Jsem docela spokojený. Den jsme přečkali bez výraznějších potíží. Splnili jsme, co jsme si naplánovali, to je hodně potěšující. Prvotní pocity ve voze jsou pozitivní. Musíme se podívat na pár drobností, jako jsou drobné nedostatky ve vyvážení, ale základ je dobrý. Trať se postupně mění, ale vůz se chová stejně, to je dobré znamení,“ řekl Magnussen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud