Grosjean zatím neplánuje ani účast ve volných trénincích

Grosjean zatím neplánuje ani účast ve volných trénincích

Romaina Grosjeana chce Renault dostat zpět do formule 1. Francouzský závodník ale musí nejdřív dokončit své tažení za titulem v GP2, pak začne uvažovat o dalších krocích.

Majitel týmu Renault Gérard Lopez a šéf stáje Eric Boullier shodně prohlašují, že Romain Grosjean dostane druhou šanci ve formuli 1 a že je na ni připraven. S francouzským pilotem, který ve formuli 1 závodil už v roce 2009, ale nechtějí nic uspěchat.

Místo Nicka Heidfelda chtějí do vozu posadit Bruna Sennu, Grosjean má zatím jiné úkoly. V dohledné době ho nečeká ani účast ve volných trénincích. "Je celkem zábavné poslouchat všechny ty zvěsti, ve formuli 1 se bude pořád spekulovat," řekl. "V současnosti o něčem takovém nepřemýšlíme. Nejdřív musím dokončit práci v GP2. Jestli se pak nabídne příležitost, uvidíme."

Mezitím si ovšem Grosjean buduje vztah s týmem Renault. Lopez totiž otevřeně připustil, že pokud se příští rok nevrátí Kubica, jednou z možností bude dát dohromady Petrova s Grosjeanem.

"Znám některé lidi už od roku 2009, atmosféra je teď ale lepší," popisoval francouzský pilot. "Když se zlepšují výsledky, atmosféra přirozeně také. Ale pracovní vztahy jsou velmi dobré, i když výsledky nepřicházejí, a to je v týmu klíčové. Skutečnost, že si všichni svoji práci užívají, je důkazem, že týmový duch je silný."

Doporučujeme

Články odjinud