Grosjean: Za dva roky jsem od Räikkönena slyšel jen jednu větu

Grosjean: Za dva roky jsem od Räikkönena slyšel jen jednu větu

Romain Grosjean potvrdil, že je Kimi Räikkönen mimo okruh svých přátel velmi uzavřený. Mezi týmovými kolegy u Lotusu nebyl vůbec žádný vztah.

Grosjean se do formule 1 vrátil s Räikkönenem loni a dlouhou dobu na něj ztrácel, až letos v druhé polovině sezóny se mu dařilo srovnat tempo.

"Kimi se do formule 1 vrátil ve velkém stylu a odvedl opravdu super práci," chválil Grosjean v rozhovoru pro Auto Hebdo. "Takže je zřejmé a přirozené, že i když u Lotusu nebyla jednička a dvojka, on byl hlavní hvězdou, řekněme."

"Je jisté, že měl přede mnou náskok, ale já jsem se snažil pochopit, jak přistupuje ke Grand Prix víkendům, jak připravuje své auto pro závod, co dělá nebo nedělá, aby mu to v neděli šlo vždy dobře."

Pracovně tedy Grosjean neměl, co by Räikkönenovi vytknul. Co se týče osobního vztahu, nemá co komentovat, protože žádný nebyl.

"Je to dost zvláštní člověk. Nebyl tu vůbec žádný lidský vztah. Dokonce jsem byl překvapený, když jsem přijel do Spa a on mi řekl: 'Blahopřeji k dítěti.' To bylo asi všechno, co mi za ty dva roky řekl..."

Teď bude mít Grosjean nového týmového kolegu v Pastoru Maldonadovi. "Moc dobře ho neznám," uvedl na Venezuelanovu adresu. "Kromě pár setkání v GP2... Ale myslím, že je asi velmi rychlý na jedno kolo."

"Když jde všechno dobře s autem a kolem auta, když všemu rozumí, asi je velmi rychlý, jak jsme viděli v Grand Prix Španělska 2012. Bude to pro mě zajímavé, abych se ještě zlepšil ve srovnání s novým kolegou."

Doporučujeme

Články odjinud