Grosjean z Lotusu odejít nehodlá, mistrovské auto by ale neodmítl

Grosjean z Lotusu odejít nehodlá, mistrovské auto by ale neodmítl

Romain Grosjean dospěl. Už dávno z hlediska zákona ale poměrně nedávno z pohledu jezdeckého. O Francouze je proto zájem, což v Monaku připustil i majitel Lotusu Gérard Lopez. Co to říká Grosjean?

Lopez v Monaku připustil, že v budoucnu může o svého pilota přijít, protože se po něm poohlížejí přední týmy. Grosjeana samozřejmě podobné diskuse těší.

„Samozřejmě mě to těší, jsou to věci, které vám lichotí a je hezké je slyšet. Ale jsme teprve u šesté Velké ceny, musím myslet ještě na hodně zatáček a svodidel. Moje budoucnost je daleko. Tohle se obvykle řeší kolem letní přestávky. Chci být mistr světa a vyhrávat závody, takže potřebuji tým a vůz, který tohle dokáže”, říká Grosjean.

Žádná nabídka z předních týmů ale zatím nepřišla a zřejmě ani nepřijde. U Mercedesu je plno stejně jako u Red Bullu. Rozhýbat trh z jezdci by snad mohl jen odchod Alonsa z Ferrari.

V současné době chce Grosjean pomoci svému v boji o každý bod. Cílem týmu z Enstone je porazit Ferrari a obsadit v ideálním případě třetí místo v poháru. Úvod sezóny se sice Lotusu nepovedl, formu ale má, jak prokázal ve Španělsku.

Doporučujeme

Články odjinud